【多圖】Final Fantasy歷代情侶組

385 回覆
205 Like 6 Dislike
玩過FF6 remake, 唔係小偷同女將軍一對咩??
Locke and Celes..., 樓主寫左SETZER既??

BTW, 睇完歌劇院一幕好印象深刻, 另外Celes係荒島救番CID果段都好好睇

以前FF既故事設定真係痴線好睇
係囉

我都想問點解唔係小偷同女將軍
睇post嘅時候不妨睇埋個pin
睇埋個pin
vivi最後都冇咗
打完三鬥神世界破裂主角分散哂, 之後控女將軍逐個主角找回中間再帶出各主角嘅故事, FF6如果有remake就正,HD-2D 都好.

我最鐘意開場有兩個士兵夾住女主坐魔導機甲嗰首曲, 嗰境落住大雪加埋配樂好有未知前路想去探索嘅感覺
aerith係大哥ZACK
一睇就知無玩過FF7CC
每個角色都有各自嘅故事
成個劇本真係好完整
有remake就好喇
最近好似出過隻咩像素復刻版
6 pixel remaster歌劇院se話我其實可以全隻remake做到呢個質數 但我都係留返下次先
零式其實都應該提下囉

起碼有朱雀四天王,白虎眼罩佬同朱雀粗魯妹仲有最後既勝利者馬中二同蕾姆

同埋FFO既jack同公主都可以講下
馬中國好撚煩
D remaster都係外包晒比人地做姐, 做得太好下次無得再cap水
師兄中肯
舊FF remake嚟講我覺得PSP隻FFIV係最理想, 畫面顯著提升之餘又保留到浸pixel味, 其他一係磨滑哂冇咗pixel, 或者pixel remaster咁用返原版公仔,感覺有啲雞
咁都係等特價先買
跳繩真心CLS
佢跳夠某個次數再變奏真係玩鳩死人
係 特別PS1果時個畫面
屌,steam隻remaster hd 無繁中真係好撚可惜
Rinoa真係MK妹之首

最後等男主等到變魔女
吓,關mk 妹咩事
Mk 妹唔會等你㗎喎,唔見人自己出去玩㗎喎
沉左船的MK妹
Prompto好似係冧男主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞