【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
The Leader先係
Jen本身普通女律師無啦啦撞車變左綠色巨人
冇人中意普通既佢
去舊同學婚禮比人當臭四
返返下屋企比反派襲擊
比人網上欺凌甚至死亡威脅
以為有人真心中意自己點知係別有用心,呃閪屌仲要影埋床照又比人拎左血唔知用黎做乜
身邊唯一有能力保護佢/同佢分擔既表哥飛左去外太空
今集認識一堆新朋友都唔知係咪裝個局設計佢
分分鐘律師樓啲人都係敵人之一
雖然每集都寫得好平淡但其實每件發生喺佢身上既事都好慘
主線就快出,好似俄主力咁出緊
圍圈讀白果段睇到眼濕濕
計慘佢的確唔夠雷神死全家、蜘蛛仔俾全世界遺忘、Wanda 咩都無晒咁轟烈,但係佢果種 Hurt 就係因為咁平凡所以好有共鳴
俾人嫌棄樣樣都比唔上「人地」果種感覺好中
She Hulk 令佢好受歡迎,但就因為咁更加對比出無人中意 Jen
之前幾集係好似鳩下鳩下咁又過左咁,但佢一路講啲人淨係中意 She Hulk 果時,個腦一直浮番之前個老細要佢做 She Hulk 唔係冇左份工,中出過自己條仔喺法庭話如果係 Jen 嘅話對佢 0 性趣
之前一直覺得佢又話唔要 She Hulk 個身份,攞著數上床果時又用得咁開心,依家先明佢種心理
Tatiana 好好戲
之前又話尾4集都有
到而家得返兩集都仲未見人
分分鐘結局先出一兩分鐘
跟住after credit出daredevil will return就完
講咁多心理歷程把鬼
hulk第一集就講你做唔返普通人
佢就要做普通人,但就拎戲來做
花咁多集佢接受唔係普通人
變咗八婆劇咁
你當wanda無到?
係拖左啲
可以用兩集講完
應該都關經費事 咁少打鬥
睇吓你點定義慘
雷神身邊啲人雖然死晒 起碼都係愛雷神/係雷神朋友
Jen身邊除咗nikki好似冇個對佢好
除左佢老豆同Bruce 真心愛錫佢
我硬係凝住全部人都對佢有陰謀咁
真 因為大家等緊個奸角幾時出嚟
好撫悶....
明明頭兩集幾好睇
係咪下集大結局?
仲有兩集
5,6,7 都係垃圾
直接去8, 9夠曬啦
credit應該係hulk will return
呢集悶撚到
好睇過上集為打而打10倍
上集堅垃圾
我都覺
主力講Jen點樣變Shehulk (心理上,唔係講物理上)
再側面講下而家MCU個世界超能力橫行嘅情況 (呢部分有少少似以前AOS咁)
再用笑片去包裝

其實Jen咁嘅心態先正常
一個有正常職業/生活嘅人,冇啦啦拎到超能力
應該都唔會突然間掉低曬啲嘢去做英雄,揾命博咁去幫人
我覺得冇乜
應該有更好嘅方法去交代Jen溝仔

immortal man條線又唔知想點
就算佢咁叻之後再連得返落去佢到,都唔值得要觀眾“投資”半集時間睇啲超級side story
我都覺幾新鮮
以前啲英雄戲/劇,通常一拎到能力就畀啲咩邪惡組織追殺局住打
一係就畀人害過,想用能力去報仇或者幫其他受害嘅人

比較少角色真係有自由去揀做唔做/點樣做英雄
暫時Jen面對過嘅最大危機就係失業
大佬自我身分認同拍得唔錯
都畀巴打踩到垃圾咁
今日先睇新一集
有Boss啦

Jen好慘 都係比人呃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞