【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
直接變Todd無拍針,
咁之前偷血伏筆完全無意義

唔係唔可以改劇情,但想個切入點好d
即本身改完戲情,就好心接返之前劇情,例如係she shlk入返後台個下(白天)見到惡殺開始(拍埋板都仲得),之後咪文戲完場,

依家好似斷左段劇情,直接天降good ending
我marvel fan屎
唔計ms marvel 我套套都覺得可以接受
Hawkeye Wandavision 係差個尾
師兄巴基斯坦人 ?
個架構冇問題
係劇情低能反智
最尾一集真係低b過廿年前寶貝智多星
其實之前啲Hulkking線伏筆全部都係用兩分鐘硬塞,冇咗成套戲都好順
所以唔係無意義,而係佢嘅意義就係預咗用黎玩嘢

同埋成條Hulkking線就係要Cult同違和感重
所以切入點唔好先係正確做法
Wanda由Boner開始已經on99
反而Falcon就真係剩係爛最尾一集

Hawkeye我幾中意
前面個D我唔理你啦 睇法可能有唔同
Ms Marvel>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>she hulk
睇黎你品味有問題

請問Ms Marvel有咩可取之處?
我諗黎諗去得一個,就係宣佈MCU有X-MEN
Ms Marvel除左左膠得滯,同部分情節唔合理,顯得眼高手低之外,無咩問題,起碼睇到佢比d咩message
講到伊斯蘭教對女性既限制, 講到印度同巴基斯坦本身係同一個民族嘅國家,但因為宗教長期對立,反映到少數族裔受到唔公平對待(she-hulk 打爛咁多嘢都冇事, spider-man 涉嫌殺人都有得保釋,Ms marvel救人期間整爛野就俾damage control喊打喊殺),講到老一輩新移民融入唔到社會, 新一代雖然比較融入到,但係社會上始終都係異類

尤其係Ms Marvel d反派,人物塑造係MCU裡頭都算唔差
Damage Control個指揮官係代表個班面對未知文明會不惜一切代價毀滅對方嘅人, 所以會 捉啲異世界人去虐打同埋為咗捉miss marvel不識攻打學校

異世界反派係新移民,老一輩因為經歷印巴分裂以及劇烈文化衝突, 對地球人願唔願意接納自己非常悲觀, 一心想返自己故鄉, 所以為咗返故鄉毀滅地球

新一代反派係混血,雖然喺地球出世, 但係受到種族歧視,經歷全家比政府虐打, 老一輩又將佢當係叛徒,全家死晒, 到比政府追殺,個種趕狗入窮巷嘅絕望

而She-hulk打d女拳牌打到勁核突,結局又勁核突, 寧願浪費時間自嘲劇本垃圾, 都唔好好寫一個好嘅劇本
she hulk literally 打到個storyline都支離破碎
睇唔透巴打係假膠定真心
請講下你既睇法
唔講啦大家求同存異
marvel嘅第4度牆始祖
都係純講,話明唔影響電影
黑寡婦都冇事
破格還破格 execution差還execution差
我睇到既係黑警攻打學校
睇完第一集 之後直接睇八九集就okay
Matt 個髮線
套野感覺爛爛地
仲搞柒埋daredevil
然後睇DS2發現低處未算低
跟得好撚足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞