【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
其實Marvel依家試好多新野
多重宇宙,第四道牆,就係唔想俾
班觀眾話拍親都係D大路劇情
傳統結局,好啦依家整個破格結局
又話小學生作品,又話整色整水

究竟係觀眾接受唔到新事物
定Marvel已經技窮
哭仔點解會咁大個
當佢復聯2完咗一上宇宙就屌閪
加埋MCU係現實5年後
個仔應該都係十一二歲
連登仔接受唔到新事物only
雷神3好似有講Sakaar 時間同出邊唔同
薩卡星個時間流動唔同

類人體有埋石像早過哭做競技場王,一樣返到地球搵暗夜人狼
試新野唔一定就係好睇
完全失控,BBQ結局
呢集痴撚線
所以我都唔評好唔好睇,
只係覺得大家好似好抗拒咁
睇既時候唔抗拒,只係睇完覺得好鳩
Skaar個髮型清朝頭黎
劇情我覺得OK,成套都輕輕鬆鬆咁我覺得幾好睇
而且女主角做得好好,好鍾意佢
睇完成個頭都係問號
比你講多次
吓 得罪講句打破第四面牆呢樣野可以叫有幾新啊?

人地美劇supernatural一早玩過喇

https://youtu.be/ECBgkyEXIBA

再舊啲日本仔連90年代拍超人特攝片都玩過添

https://youtu.be/YxFAE1silsE
唔係破格就係好嘅
當年呢套戲全場觀眾屌住咁走
我唔抗拒
只係覺得今集咁樣你話好好睇咩,真係講唔出口
至少佢break the walls 咁我會希望後面個結局有d睇頭下

同條友講句法庭見,然後matt從天而降跳落黎(最撚鳩係呢度,完全係膠化matt個角色,呢一幕我真係接受唔撚到)
跟住去全家bbq
個結尾太撚鳩唔係好接受到
我指Marvel佢地自己D戲同劇啫
兩樣都係,正如有人覺得marvel劇一定同電影一樣唔係就代表垃圾,需然有啲真係垃圾
In Wong We Trust
咁你文戲寫得好 當面串到班toxic incel一棟都冇 都可以係個戲劇上嘅高潮位嚟 都可以好睇
如果佢有稍微嘗試吓deliver個結局 我都會覺得佢break 4th wall break得好

知道個故事點發展就得 咁就咁睇故事大綱都得啦

而家個feel好gen z覺得自己立場夠critical想法夠先進 串晒以前啲人廢就好勁 自己execution low effort其實做埋啲嘢係人都識做都冇所謂
套嘢cut到得6集
大家應該會封做佳作
故事係新係好有玩味
但始終劇集節奏係有啲拖
She-Hulk 都係跟番漫畫姐都唔係新野
Cap帽先係本體
咁都唔係叫試新野先
佢最多只係嘗試唔同題材

而且she hulk漫畫本身已經有呢段劇情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞