【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
我諗嚟諗去最尾一集係咁對編劇嚟講係無奈多過開心,所以先喺第八集同你講套劇應該去到呢到就完

Emil 入返監獄再逃獄(伏筆一),Todd俾人打敗坐監(反派結局),Hulk返嚟介紹個仔(伏筆二)
呢三個point係MCU神聖時間線唔可以斷,所以要迫住個Marvel 式嘅結局出嚟

對於班編劇嚟講就算點唔想寫都好,收得份糧就一定要寫落去

或者係「眼高手低」,但係個MCU故事本身就根本高唔到去邊

反正個故事點寫都鳩流流點解機械降神得hulk,點解唔直接降嗰個係觀眾更鍾意嘅Daredevil
佢地個陣係拍緊拖
原來又係致敬
心諗做乜鳩好似WandaVision咁玩
幾差吓,人地自嘲/串觀眾係同套戲劇情混而為一,
唔係好似佢咁天外飛仙咁插落嚟
其實不可思議既愛愛嚟講… Starlord已經出過…
直情唔合格
鳩下鳩下咁就完咗 淨係得bruce上太空呢段有推進過主線
依家仲洗乜講神聖時間線程序
唔係講緊世界觀入面嘅神聖時間線,係指Kevin Feige 個MCU Phase 5,6 plan

個plan入面就應該冇shehulk嘅劇情細節同走向,但係結局一定要有嗰兩個伏筆,同埋一個標準嘅英雄電影嘅反派末路
又係呢個格式:”其實 + …”

錦鯉即係想表達啲乜?
Wanda 同 Loki 令我地期待左咁多次 marvel影集 點知d 屎一舊比一舊難食
一哥
Dc先係wor
佢播兩個鐘魚樂無窮 片尾放avengers d料
一樣大收幾億
imdb 依套仲低過ms marvel 1分
imdb算吧喇.

不過我真係唔知ms marvel有幾差, 完全冇興趣睇
毒步天下:
唔比
因為上幾集仲係飛機船到打電話
叫得佢去個星球一定有重要嘢
起碼搞4年
同埋佢返咗嚟做咩
比shehulk打boss仲好
今套好睇過上一套嘅
Ms Marvel真係唔知乜鳩嘢垃圾黎
Ms Marvel睇完都唔知睇左D咩
咁都可以播出街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞