【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
係超級英雄面前,街頭英雄就係垃圾黎架啦
覺得拿捏得幾好
搞笑得嚟又有幾下認真hallway fight俾佢
Matt同Jen 律師同英雄兩個身份啲互動都好正
係囉 做埋Jen啟蒙老師

撇除DD
臨尾十分鐘由屋企打破第4牆開始建立懸疑感都做得幾好
Matthew "Manwhore" Murdock
淨係睇第一集同今集就夠
垃圾迪士尼破壞晒Netflix既Daredevil
婚禮個集帶出左Josh同Hulk king
上一集就交代左Josh真正意圖同埋Jen embrace自己
hallway fight唯一不滿係太多cut

其他位Matt做律師又好過Jen, 做英雄又好過Jen
最頂唔順係DD打打吓交係度9up法律嘢
大大聲話俾全世界知自己係律師,咁你要個secret identity嚟把撚呀
為搞笑而搞笑,破壞曬個角色(除非你當呢個DD同Netflix嗰個完全係兩回事啦)
真係
其實前幾集都覺得Jen喺法庭上講嘢永遠都kick吓kick吓咁
今集有Matt做對比更加明顯
佢兩個爭好多班
成日食螺絲 好唔firm
反而做證人串鳩個前同事就勁自信流暢
會唔會太overreacted
見到佢地屌西諗起karen

我知reboot左都唔使咁架
搞到Matt變左fuckboy
Matt不嬲都係Manwhore
第二季
過左5年幾都唔知發生左咩事囉
第三季都冇一齊返啦
又合理喎
除非你俾把高科技武器俾佢
終於好睇
比粒無限寶石佢就差唔多
Jen 出手重到
DD 中招實死喎
佢呢次出場係黎shehulk客串都講到明會融入呢套劇既風格
唔敢講born again佢可以還原返Netflix既風格但一定會比呢套唔同
打晒底會搞喜劇路線黎講呢集DD我真係收晒貨
最緊要Matt既演出令我有說服力都係果個Matt黎
比起鷹眼入面既Wilson真係好太多
fuckboy
佢味話 自己鍾意睇律師電視劇 都無話自己係律師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞