【Disney+】變形女俠:律政英雌 劇透討論區 (2)

852 回覆
10 Like 30 Dislike
佢改劇情可以無視條時間線啦
勁撚過牙KANG
還好啦
佢唔係剩係對住觀眾鳩噏
有predict過觀眾諗咩,再自嘲返
呢個係要花心思

最大問題係劇集節奏
重複位比較多
同一個八婆打3次
被仔飛又講幾次
都唔係既 點解一定係笑?
死侍可以一樣跳出第四面牆搵班幕後出黎 然殺撚死哂班人
再一路衝去A.I KEVIN一槍打爆部機都得
同一條橋唔一定係要同一件事同一個元素
佢變左hulk個陣係sakar 大把粉絲啦
分分鐘排隊追撚含
She hulk直接出去同編劇講數
仲勁過無限手套喎呢個bug
同埋emil blonsky之前用成集搞啲心靈雞湯
最後一集出嚟話為錢變身之後抹劇情直接無所謂咁去返坐監

佢只係自嘲最後大混戰係垃圾嘅同時
其實前8集故事已經好破碎同九唔搭八
見到呢件嘢 真係笑撚咗
康氏王朝變律政王朝
我自己本身都麻麻地break 4th wall 呢種形式同觀眾互動
之前同觀眾對話唔算太影響觀感都接受到
而家咁樣埋個尾就低手咗啲囉
同啲小學生作完篇文講到天花龍鳳之後話一切係場夢咁就完有咩分別
咁"受歡迎"但仲未有續集聲氣?
已經有啦
啲人仲吹到話想請埋成龍拍
完全唔覺emil係缺錢
然後講下talk又唔知為咩要變身講

hulk king明知自己犯罪,仲可以搞堆聚會自爆

輸哭嫌個發展老土 點解唔投訴埋呢d 亂黎既野?
屌個dis+更新咗之後出唔到dolby atmos
成件事好痴線

寫份垃圾出嚟

之後收唔到尾

就由個角色亂玩

啫係由頭到尾所有劇情都係毫無意義

咁拍嚟做乜
下一套係咩
其實一開始就諗住最尾果集穿第四道牆
所以有dare devil以外嘅集數都鳩來
我覺得呢到係啲編劇直接挑MCU/Kevin Feige機,原本結局啲劇情個結果就一定係「Emil 入返監獄再逃獄,Todd俾人打敗坐監,Hulk返嚟介紹個仔」,呢啲嘢編劇都唔想寫入去改到份劇本9唔搭8,所以同Kevin(現實)講數,而結果就係可以俾佢哋鳩玩,連KEVIN食字都玩得,可以叫返DD客串,但係同劇入面一樣Jen改到一半俾趕返入去,偉大啲MCU「神聖時間線」係點都唔可以改嘅,結局一樣都只會係KEVIN expect 嘅 MCU結局
玩9追劇個班人
個結局好癲
點解會清朝人髮型
其實個結局就係屌緊班觀眾
出titania做乜
感覺呢套野最鍾意扮晒自嘲口講一套做就另一套

故事上踩下班男人捧下班女角,但現實成個蒼白劇情就係不斷靠班男角色客串吸收視,仲誇張到用daredevil預告呃足人成個月引人去睇,係呢種情況去到最後一集你先同我講this is my show?all about me?

咁我真係寧願睇老套CGI大混戰好過,反正呢套野由一開始都係為睇唔同人客串only
編劇想劍走偏鋒,點知眼高手低
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞