RSS員工討論區(2)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
TO/SO笑到最後
有degree又可以爭Site Executive位
坐board代表啲咩?黎緊Rss cost打算由以往contract sum 十幾%減到6%。你自己諗。
邊條撚樣提出黎玩鳩工程界
要大cut budget減AP cut唔到幾多
一單project一個AP下面有N個RE ARE
如果話坐board講勢力就更加保住AP RSE RGE 個堆先

btw搞RE要做大把方法搞
改title減待遇,降門鑑引入大量勞工supply

將堆老ARE/留唔到嘅RE推返上去乾收design/contractor到
係嘅阿SIR
希望你收嘅風無錯啦
長遠唔搞互認,唔cut RE人手待遇
廢撚到你 連ARE都要酸
呢個時勢仲撈到咁霉 轉行算啦你
政府,尤其devb 入面班撚樣,因為佢地寫
Consultant 班老細都有責任,佢地應該原意係叫政府咪撚搶人,局班撚樣就搞錯問題,當Rss 係搶consultant 啲人既主因。不過,只有寫既果班當事人知咩事啦
真係九唔搭八
上到pt 14-15 大把 civil fg 入去做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞