RSS員工討論區(2)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
其實做收貨佬一張HD已經可以用到退休,好多上到SI都係一張HD走天涯
今日short week一陣約fd傾旅行行程
long week 0.5AL
好羨慕
善用AL
加左兩年監
要清AL了
有,TA仔咪去ive,始終Ive先係正統,將來個市唔知點,Ive 仔Betc仔上名發展局,背景經驗差唔多,d大sir有選擇一定係ive 仔先,淨係ive 有lab,有考試,已經唔同啦,政府d幫辦好多都係Ive出身,知ive 咩料
明明見佢長請喎,睇得出都好鑊
大把幫辦都係毅進,咁都要歧視,其實讀夜校毅進再上part time ive,個毅力唔係少野架,d呀sir都清楚呢點,所以先睇重呢班行正途既上名先,Betc個d好多連會考證書都冇,都可以讀
唔講中文都有la
大蛇你好
有無聽講過遲吓代替ARE嘅ASE入職要求? 條path 會變成點
唔知就咁得個qs degree 有無機會apply ASE
本身撈咗幾年WS,讀完qs覺得呢行唔抵做最後無做aqs soq 呢啲位
work屎
遲吓補返個NEC course舖定路先,慢慢等機會
我覺得穩陣做SSO仲好d
ASE/SE似負責執屎人工應該低ARE/RE少少
我諗住邊做SSO邊佛系考RICS算勝在唔駛孭鑊
(做緊SOQ+有QS degree+NEC4 PM)
SSO 人工都高啊
一般嚟講RSS嘅SO幾多年升SSO?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞