RSS員工討論區(2)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
係香港讀得書嘅大陸人邊個屋企冇錢,班行業老屎忽壓榨完香港人想搵新香港人做回血劍,證明老屎忽真係冇腦
又係d c+0 7頭咁啱有位上就自以為是
一時自稱全港最後生RE 一時又鄧氏
串過馬撚
而家就算cre sre 都唔係咁易坐得穩
見識多d世界先串串貢啦
Hkie board班人會唔會只係re呀
如果係re會唔會唔知are重要性呀
成堆有牌做緊ARE排緊隊上RE點過client做ProjectE/ConE/轉T3?然後design office落一堆scheme A replace?
RSS玩撚完
你專心上AI啦
我唔夠人地揪 身邊班伙記好勁抽
點睇做左1個point都冇既同事
走去問一個做左7個point既人
點解成日請AL
AL隨便放嫁喎,你講SL啊?
有無人知新post幾時開位. I am ready.
AL呀
佢問我點解成日放假
但佢中武肺r左公司14日SQ
又唔敢拎黎講
條友point9 問你呢啲野?

講緊你呀撚樣
我知你冇ac架
聽落都7
放AL就係清假啦
咁都好問
佢試過上GO問人點解自己得14
其他就18
點知比班女人笑到冇面
師兄 你係AI?唔好怪2仔 2仔多數on99
都話等運到既位
班濕鳩顧問自己賤價請人就賴其他機構搶人,近排聽得最多就係話請唔到人,請到嘅又嫌唔掂,屌你老味未撚聽過有錢係請唔到人,問下佢哋出咩價請人(淨係出得起main con/client 6-7成嘅人工,仲想壓人價),當堂笑撚咗出黎
依家main con 個價高到冇可能做consultant
其實咁做main con 啲錢搵得番
整廢consultant 大把錢claim
好多consultant 都睇唔過眼
有咩事唔識搞design 又彈返上office

但係office 果班低你三成人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞