RSS員工討論區(2)

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
唔多過12日係計working days 定係calendar days?
我contractor 轉 consultant
你支筆俾任何嘢都重要
design office基本上唔需要地盤技巧
多過12個working day就計calendar day
呢個係行規定特定幾間公司係咁?
from handbook
當然睇你果到既go會唔會偷偷地唔跟啦
之前仲有人續約帶假
跟公務員規例
Thanks
building stuides 做civil ws2,不過上AI要 civil HD
building degree 入嚟做ws2會唔會好難上手
building engine
Building Surveying係樓宇醫生(自稱)點識做civil啊
Building Studies仲叫咩都讀過下in Civil WS2有d機
但我大佬話4大 幫辦要civil HD,WS就building studies求其係IVE就得,有時d呀sir話寧願請Ive building,起碼有考試,Betc civil好多買功課交,有時請咗返黎咩都唔識,但明明係HD
我想試吓in civil ,不過E&M底,讀緊building stuides
Poly BEM 咪係高級 Building studies
見大部分builder ws都至少要三年
ARE,T3擰電腦落site開spreadsheet計數同run programme/做office admin其實唔係咩新鮮事親生,或者做開design底落地盤都會咁,特別d中細型唔夠人手嘅乾收

就算高級d嘅,唔夠人個陣TD兼埋T5都有

反而一開始請返嚟contract RSS真係淨睇SITE多
ARE, T3 打兩份工真係見唔少
特別係大樓T3
我見過5:30 收工之後返上九龍灣office 繼續開工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞