[ORBIT] LOOΠΔ 本月少女討論區 (30) - YOU WANNA BE LUMINOUS?

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
去日本3年,然後受困嘅7位成員都完約離開BBShit
調轉講姐係本月仲有機會可以喺日本OT12出現...只不過chuu會唔會真係出現呢
突發 VIVI HYUNJIN都開始解約官司!!
vivi告贏有機會返香港,好似咁就冇工作簽證
之前我地都一直猜測因爲VISA 佢先冇告 環球依家介入都應該影響到佢地決定 成功咪跟成隊先轉去日本 相信佢地律師都有考慮到 唔快啲走埋好似GWSN兩位外國人有案底就慘 個單真係勁慘好無辜
https://twitter.com/litell_johnn/status/1621174006975205376
琴晚Hyunjin係Fab講既 大家都覺得係暗示有機會完約後 成員直接同Fab簽約??
留係BBC入雪櫃有咩2C
真係唔知 咁耐都唔解 本身都淆淆地
Yerim巴點睇環球 佢地睇落幾強硬 但又講到有心經營同承諾會傾結算咁
理想到唔敢相信
真係好突然殺個日本環球出嚟 環球應該都忍撚咗BBC好耐 2019簽約 支肺搞到延後
明明簽12個日本活動 比你搞到11個出二單 依家份約未run完成個團收皮
演唱會 FS 所有野投資完空炮哂
日本環球呢步棋屈機
暫時都仲有好多野要concern 唔知BBC同環球之間會唔會互告打官司 又拖長個時間 但如果簽哂約BBC都應該好難打贏

不過都見有啲Fans覺得成員似流放咁強迫性去日本 冇得Free 加上Chuu韓國勁忙 唔知點平衡到 成班女日文初級程度 一定會有好多困難 但離開到舊屎係最重要!!
有5個解唔到約,冇環球出手實各散東西
嘩我屌你老母 BBC自己同BY4M接觸仲係度9up?
https://m.star.ytn.co.kr/ent_view.php?s_mcd=0117&key=202302031618228343
但是某歌謠界相關人士表示:"雖然不知道Chuu,但據我所知,By4m確實對Block Berry表現出了關心。" 該相關人士表示:"By4m曾試探過想要投資blockberry的意向。 雖然最終告吹,但據我所知,當時還提交了包含Block Berry和所屬藝人等信息的資料。 試探這種投資意向的時間也是2021年12月左右。"

關於該話題,某VC(風險投資)相關人士也表示:"據我所知,在2021年12月左右By4m公開了138億韓元規模的招商引資臨近報道時,By4m方面向財務投資者說明了'本月少女'的事業計劃。"
UMJ點強勢法都唔會特登留本月長期喺日本掛...vivi如果官司贏咗理論上都會冇咗個visa,佢地完咗日本嘅schedule都要翻韓國,唔通真係叫vivi翻香港咩定係叫vivi留係日本發展
舊聞?

vivi 同賢真 提出解約
sor 柒左,真係舊料,對唔住大家
唔講大話啦?唔係好撚鐘意作故仔咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞