香港國際機場如何才能攞番全球第一??

192 回覆
98 Like 2 Dislike
cut咁D去支那山卡啦城市嘅機先啦

呢d山卡啦城市先係搵錢
國泰+港龍同港航都係靠轉機客搵食,靠班香港人死得啦

呀媽係女人
噉都有得踩港
你唔好話多哈做轉機仲搵錢過做本地

唔好睇少轉機客,澳洲果d分分鐘半隻機都係靠轉番黎

係囉,可惜山卡啦城市俾到錢你,但俾唔到第一你囉,咪自己取捨下

新加坡個hub都食好多東南亞細城市
但都做到世界第一既
冇話唔得 問題係點管理

呢d山卡啦城市先係搵錢

呀媽係女人
噉都有得踩港

係囉,可惜山卡啦城市俾到錢你,但俾唔到第一你囉,咪自己取捨下

但都做到世界第一既
冇話唔得 問題係點管理

唔同嘅係飛支那嘅機成日會有空管延誤
執柒左AA去
利申紫證人
趕走晒住機場個班痴線佬痴線婆先啦
落行季真係要快d
第一個印象好緊要
試過等差唔成個鐘
寧願比錢攪好落行季好過比錢地盤佬起埋d 濕9基建
樟宜機場實在太痴線

三個terminal兜一圈成個鐘都得

呢d山卡啦城市先係搵錢

呀媽係女人
噉都有得踩港

但都做到世界第一既
冇話唔得 問題係點管理

唔同嘅係飛支那嘅機成日會有空管延誤

就算飛歐洲線要飛過支那空域一樣受影響
加上通常歐洲線大城市用大機 受影響客人更多 而且一唔夠客就航空公司維持唔到收支平衡
相反細城市用細機風險相對低啲又可以增加客源
食野平d先啦 食個麵百幾蚊 日本台灣機場同出面食野一樣咋
食野平d先啦 食個麵百幾蚊 日本台灣機場同出面食野一樣咋

日本機場食嘢真係正,香港食個burger king都七十幾
landside太迫,check in counter出面果d座椅全日都坐滿晒人

T2 多到冇人坐
機場黎講香港真係算最高質
好多大國家D機場真係成鳩柒咁
拎第一做咩,又唔係會免機場稅

話香港機場差果班都唔知有冇出過國
追呢d排名有咩用

我好過唔少國家 (可能冇連登仔咁多)
唔明香港機場有咩巴閉喎
新加坡機場設施上真係好過香港
去多啲外國就會知 香港機場真係算係咁

嘩 去好多外國呀你 好威威

係呀 洗撚你講咩

人地去過又好似新奇發現咁
你係咪十年唔出國又要妒忌人地去過好多外國果啲鄉下仔嚟

我好過唔少國家 (可能冇連登仔咁多)
唔明香港機場有咩巴閉喎

唔係巴閉,係人哋太甩皮甩骨
以客為本吧

似商場多過機場
又唔夠橋位
冇啲位俾人訓下

新加坡果個雖然舊啲但多花花草草,又有osim,啲職員都冇咁閪面

香港 啲機俾大陸搞到delay,落大雨已經頂唔順但起3跑

空場問題 唔講
全球第一有咩著數?

威囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞