香港國際機場如何才能攞番全球第一??

192 回覆
98 Like 2 Dislike
真係好心up,香港人引以為傲十幾年幾國際機場,排名海下越況。。而家已經跌到去第五位
行李出快d先啦,次次等半粒鐘以上
其實都用左成20年, 算係咁
T1好似冇點大番新過
要拎番第一應該要大執一次
仲攞第一托咩,香港仲唔夠多人??少D人黎仲好
全球第一有咩著數?
有咩好心up姐
一定要拎第一架咩
行李出快d先啦,次次等半粒鐘以上

行李算可以接受 係e道太方便 5分鐘都唔洗已經排完隊入埋境 咪好似等好耐行李
多啲USB插頭叉電位
Free Wifi 要夠快同方便
多啲座位同休息區 (比轉機客休息)
兒童閣 (已經計劃中)
多啲唔同類型既食肆
增加 Vending Machine
行李領取效率要提升
朝早抵港客機(0500-0830)可以搵人係行李提取區派吓嘢飲/refreshments (樟宜有做但唔知係SQ定樟宜既政策 作為乘客覺得好貼心)
安檢再快啲
提升客服質素 (包括英文對答同親切度 )

諗到再補充
去多啲外國就會知 香港機場真係算係咁

嘩 去好多外國呀你 好威威

講兩句都俾人串 宜加d人咁撚惡
等成粒鐘都未拎到行李

係呀 洗撚你講咩
廁所臭
多啲USB插頭叉電位
兒童閣 (已經計劃中)
多啲唔同類型既食肆
行李領取效率要提升
朝早抵港客機(0500-0830)可以搵人係行李提取區派吓嘢飲/refreshments (樟宜有做但唔知係SQ定樟宜既政策 作為乘客覺得好貼心)
安檢再快啲

諗到再補充

Wifi而家有咩問題
唔同類型食肆係指?

慢同斷線問題
多啲USB插頭叉電位
兒童閣 (已經計劃中)
多啲唔同類型既食肆
行李領取效率要提升
安檢再快啲

諗到再補充

Wifi而家有咩問題
唔同類型食肆係指?

慢同斷線問題

啲錢起緊3跑
為黨付出>>>>>>>>>>>>>>所謂嘅國際排名
頭幾位執過嚟同加好多新嘢,與時並進咗
香港都唔差,不過想搶番第一就執執佢
睇佢整完t2會搞咩花臣
多啲USB插頭叉電位
兒童閣 (已經計劃中)
多啲唔同類型既食肆
行李領取效率要提升
安檢再快啲

諗到再補充

Wifi而家有咩問題
唔同類型食肆係指?

慢同斷線問題

依個真 香港機場Wi-Fi真係慢過4G,又成日斷
我地香港人緊係唔會用機場Wi-Fi,轉機撚、外國人一定用到媽媽聲
將珠三角埴平佢起50條跑道
多啲USB插頭叉電位
兒童閣 (已經計劃中)
多啲唔同類型既食肆
行李領取效率要提升
安檢再快啲

諗到再補充

Wifi而家有咩問題
唔同類型食肆係指?

wifi 唔夠穩定 成日10分鐘左右自動斷線
你唔覺禁區食肆選擇好少咩
一黎價錢貴 二黎食物質素奇差 想食壽司都冇
想飲杯咖啡 Starbucks 排隊排到痴線

同埋唔止機場 旅發局應該好好玩social media (fb/ig)吸引更多海外遊客
有時 online marketing 好重要
海外旅客第一時間諗香港就係 big buddha, the peak, shopping, skyscrapers
但其實冇咩外國遊客會去黃大仙 行山 OP 嗰啲
整體感覺唔夠多元化同活力
講旅遊香港真係多嘢玩過新加坡好多 但人地旅客數字(香港扣除大陸自由行)其實差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞