香港國際機場如何才能攞番全球第一??

192 回覆
98 Like 2 Dislike
之前咁多年第一都係英國餘蔭
而家英國人都走左
仲攞第一托咩,香港仲唔夠多人??少D人黎仲好

少人來 點搵錢啊?
成日比人掟鳩爛個鎖
林鄭:起第三跑道

爭第一背後理念同起第三跑有咩分別?

其實唔考慮環境因素 空域問題我支持三跑
你睇吓紅雨黑雨八號風呢類天氣因素
或者之前支那唔記得邊間航空公司搞到成條runway封咗
呢啲時候成個機場大亂
航班起飛降落得返一條跑道
bay位唔夠 旅客滯留香港
旅客鼓譟前線員工壓力大
服務質素受影響

支持三跑 但要解決環境同空域問題
科水比中資香港工程公司唔係問題
問題係出到黎件貨要有返咁上下質素
等等起完又話空域問題飛唔得多
咁起黎把撚
搵過個地方起多個新啦

啫係唔支持囉
但乜鳩
cut咁D去支那山卡啦城市嘅機先啦
咪踩港啦 香港機場係亞洲第一黎

亞洲第一好似係新加坡

其實樟宜機場用暖色系燈光陰陰暗暗咁個人覺得好冇活力
而且用地墊好污糟 都唔知幾時洗一次 拖行李又唔順
wifi 又要搵部機嘟passport或者去counter登記
機場指示又唔清晰
機場入面又冇得睇飛機 玻璃窗又污糟
登記室又隔開曬做安檢 搞到好有壓迫感

只可以話佢設施夠多夠新穎取勝
換返個空管系統先講啦

呢d山卡啦城市先係搵錢
國泰+港龍同港航都係靠轉機客搵食,靠班香港人死得啦

大城市自己有大部分直航啦 洗鬼黎香港
而家CX KA 都要做廣州廈門生意就知轉機客幾重要

呢d山卡啦城市先係搵錢

呀媽係女人
噉都有得踩港
你唔好話多哈做轉機仲搵錢過做本地
算係咁
咪踩港啦 香港機場係亞洲第一黎

亞洲第一好似係新加坡

其實樟宜機場用暖色系燈光陰陰暗暗咁個人覺得好冇活力
而且用地墊好污糟 都唔知幾時洗一次 拖行李又唔順
wifi 又要搵部機嘟passport或者去counter登記
機場指示又唔清晰
機場入面又冇得睇飛機 玻璃窗又污糟
登記室又隔開曬做安檢 搞到好有壓迫感

只可以話佢設施夠多夠新穎取勝

設施多贏晒,按摩椅、平躺位、電影院、花園乜都有
但其實機長太長,行好耐

按摩椅好污糟 個個都用過 仲衰過公廁 分分鐘有蝨
平躺位 香港都有 不過唔夠多

香港機場其實可以搞 art gallery / exhibition
或者開個圖書館/reading corner 比轉機客消磨時間
去多啲外國就會知 香港機場真係算係咁

嘩 去好多外國呀你 好威威

做咩姐你
開始太多人,充電位唔夠,
飲食又貴,應該多d平價選擇,
其實好多野望落開始暗啞

呢樣真
加埋用白光,顯得更加暗啞,如果用黃光,感覺好好好多

呢d山卡啦城市先係搵錢

呀媽係女人
噉都有得踩港

唔好睇少轉機客,澳洲果d分分鐘半隻機都係靠轉番黎

Kangaroo Route
開始太多人,充電位唔夠,
飲食又貴,應該多d平價選擇,
其實好多野望落開始暗啞

呢樣真
加埋用白光,顯得更加暗啞,如果用黃光,感覺好好好多

但白光比我感覺好精神

呢d山卡啦城市先係搵錢

呀媽係女人
噉都有得踩港

唔好睇少轉機客,澳洲果d分分鐘半隻機都係靠轉番黎

係囉,可惜山卡啦城市俾到錢你,但俾唔到第一你囉,咪自己取捨下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞