信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
大量選擇
飯咭上面有講咗,唔重覆
買衫係最難搞果張,如果有渣打戶口嘅話就 Somply Cash 最簡單,1.5%
唔怕相對地少回贈嘅話仲有張 Blue Cash 1.2%,百老匯有折,一年用 $25K 就可以 waive 年費
我諗住申請DBS個張 同考慮緊渣打

但我有Mox bank 佢個credit limit係咪同渣打撞?

我係諗住順手加大個總credit limit上限

聽人講咁做對TU好

Okay thanks 巴打

我都知唔應該太密

但一直唔知點先算密

隔三個月一張算唔算密?
我知 單純個人喜好姐
Okay thanks巴打 咁我申請左DBS個張先

一張張來

下一步再渣打
我果張卡係金屬黑卡,都已經起Apple Wallet del9ete埋
想請教下巴打們
小弟黎緊會結婚擺酒想申請新卡食現金回贈同迎新既話應該申請邊張好?年薪大約400k
係apple網買iPhone係咪恒生卡最好?
恒生回幾多%?
想問下有冇師兄知道
渣打smart 卡點樣用自動增值R迎新優惠?
就算大貓VS 中CAT 都有1.6%
大額真係AE
之後用分扣單囉
我果間野唔收ae
大家張AE經邊度申請?
唔收AE應該係酒樓?如果冇HSBC信用卡可以申請VS既,最紅自主落哂去食肆。一年quota得10萬。
有無邊張卡叫foodpanda delivery 有優惠

暫時見hsbc vs卡好似foodpanda買160 -40
想問下HSBC VS個最紅自主3.6%回贈有冇話要批卡後幾耐要碌先有3.6%同埋而家經咩渠道申請會著數啲
另外我見佢最紅自主果到寫話唔包括酒席宴會,咁我係酒樓到碌酒席係咪食唔到最紅自主sorry新手咩都唔識好多野問

「賞滋味」的合資格簽賬只包括根據 VISA 國際組織、Mastercard Asia / Pacific (Hong Kong) Limited 及中國銀聯之商戶編號釐定為餐廳或食肆的香港簽賬,並不包括於酒席宴會、私人宴會、包場派對、設於酒店/百貨公司/俱樂部/會所內的飲食專櫃/商戶及其他簽賬類別的指定商戶所提供的餐飲服務的簽賬。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞