信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
見佢出左今期要找個數
未有單

下個月用Red買
要優惠碼先登記到?
X先生 facebook 有
上個月出足
Apple.com全部0.5%
之前Apple 係咪回足
我無事
呢排開始飛得拿拿臨申請citi prestige 入lounge 話哂都係用開citi

點知話我唔夠人工... 交咗supporting 又唔理我...等咗兩個禮拜冇回覆

嬲嬲地整返張amex plat charge 3日有卡 service 真係好過citi 好多

屌但而家佢又批咗個presitge 比我... 點搞
利伸返窮撚 最多都一年飛兩次
Me too仲要今次買得多先嚟用唔到
入兩個lounge囉
屌我都係,係咪打熱線去追就得?
今次AEON wakuwaku statement 竟然出啱rebate
第三個月終於唔使打電話上去追
Wkwk交考評局考試費計唔計6%網購
想搭單問下 如果主要係想要消費回贈(買野食野回Cash)個種,應該邊張卡好?

今年啱啱FG 年收入底薪有500K都俾HSBC VS reject左唔知係咪因為我只provide左第一個月嘅糧單

佢又無解釋原因 睇左TU又唔算差

搞到我而家唔知用邊張做日常主力消費卡好
你會買咩?
我基本上物慾唔大 同係同女朋友食下飯 睇下戲 買下衫

所以張卡係出來滿足日常洗費 可能1-2萬蚊一個月?

有諗過申請樓主推薦啲里數卡 但我個行都唔易請長假去旅行 又唔知幾時開關 所以都係算了
咁點解唔申請現金回贈既卡
我就係想申請個啲呀

而家用緊Mox Bank 佢好似有1%消費回贈

諗緊仲有無其他選擇 定佢已經最高?

同埋想整靚TU 所以想用多啲credit card
1%好少你研究下先啦 大把卡多過佢 例如
dbs eminent呢排有4個類別5%回贈
aeon wakuwaku上網6%
中伏仲以為網上銀行一定抵啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞