信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔計1.95%應該差唔多掛

Citi Global Wallet 要自己換定放响度,Visa 就可以上網check

https://www.visa.com.hk/zh_HK/travel-with-visa/exchange-rate-calculator.html
Citibank 卡有邊張好用?

食飯卡cash back?
但我本身用緊張HSBC VS有3.6%

冇乜用 好唔方便
好多會攞部pos埋黎
渣打smart買apple gift card刷唔刷到迎新
自從有消費券之後,好多都會咁
東亞就算9數啦
好鬼難刷,要4000蚊
姐係要硬食?
我見之前東張 都屌過好多人都中

我又係無收到OTP 就直接碌左 仲要連成功簽既SMS都無

一黎就係帳單,張卡我仲要長期無用封緊塵

報警果邊都話只有等銀行調查左先
最後手段應該係要投訴到消委會
想問下有冇人知Mox1500 買gift card apple計唔計
買4千gift係唔係都做到1.5%活期任務
得hsbc /dbs 100%批
最近都諗緊申唔申請everymile
但見之前有人嘈張卡
過唔到隧道又入唔到停車場
咁申請黎把撚
匯豐之前解釋張卡比較新 所以咁
唔知搞掂咗未

除咗佢仲有冇邊張可以回贈隧道費同停車場?
另外啲卡嘅本地簽帳係咪唔包呢啲?
為甚麼我未能於隧道使用滙豐EveryMile信用卡?

這可能與信用卡離線交易的預設安全功能有關,如果您無法在隧道使用滙豐信用卡,但可以透過該卡如常進行其他交易,建議您先進行面對面晶片交易。目前,行車隧道收費站的信用卡交易屬於離線交易。為保障客戶及防止信用卡欺詐交易,發卡組織(如Visa及萬事達卡國際組織)為發卡機構(包括滙豐)引入了一項預設功能,要求信用卡客戶在進行離線交易前,至少進行一次面對面晶片交易(即商戶職員與客戶進行面對面交易,期間將信用卡插入終端機進行付款),藉以啟動授權信用卡離線交易限額(港幣1,000元)。此外,當信用卡客戶使用離線交易金額每累積滿港幣1,000元時,客戶需要再次以信用卡進行面對面晶片交易。

會唔會係因為咁?
搞掂咗好耐,只係頭兩個月唔得,宜家用到

利申一出即刻申請咗

梗係你要用呢張卡就冇得行autotoll,autotoll 都冇機俾你doo
咁唯有繼續含淚捱貴隧道費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞