信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
Simply cash起碼用到嚟增值八達通
cash backM記-$5, ok-$5,有嘢啱買先會攞嚟用,不過通常都無帶卡,無得用
想問下銀行户口同信用卡唔同銀行有冇得自動轉帳
廢事唔記得交卡數
pay with points 270分換1蚊行開少少啦
銀聯閃付(QuickPass) 、雲閃付二維碼交易及網上零售簽賬賺10X積分

銀聯閃付=Visa payWave=Mastercard Contactless=AE ExpressPay
即係Apple Pay

平時d收銀你講"銀聯拍卡"佢地就明
有啲鋪頭只收八達通,simply cash aavs可以食埋1.5%
Citi Rewards 銀聯真消3k
再搭Citi八達通公交
3k之後有其他更好既卡咪用其他卡
點計都好過你一開始就拆開用其他行
除非你完全唔搭公交
純討論
但270分換1蚊係apple pay情況下都有3.7% 每月cap 10000 聽落都唔係冇討論空間?
兩張卡可以共用信貸額?
total 每個月 車費+使費夠3K就claim到車錢?
就咁睇citi reward 銀聯 +八仔
前者消費後者搭車
八達通自動增值嗰part好似唔計
用任何citi信用卡每月簽3k或以上
citi八達通就可以公交回15%
張citi八達通本身唔需要簽夠3k
呢個玩法已經好多年
計錯數?
citi呢張八達通冇得食政府交通津貼喎
可以
google

有詳細攻略
棍贏佢地
citi cut卡打電話無個option岩用,點搞
入手機錢包用啦邊個會帶
經小屍申請hsbc vs reject左
本身年薪果啲夠曬?
唔夠
博下有中介會鬆手啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞