信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
除左碌到日本網購
回贈個d唔係幾吸引
Master碌到嗰啲轉返waku
beams
迎新頭60日簽帳$8000回贈$500係要分開兩個月,而網上簽帳10%回贈最多都係total 500?

咁red 4% 簽帳限額高啲 回贈會多過wkwk?

唔知有無理解錯
黎緊要簽一萬蚊 開邊張近新好?
已有hsbc scb citi ae explorer
係咪得返dbs /bluecash?
但bluecash 回得好少
HSBC signature 同everymile 平時消費可以點賺盡RC?

本身signature 射哂5倍落餐飲
岩岩申請左erverymile平時攞黎揸車會用到
想知其他消費可以點分配
迎新10%上限$500+兩個月6%$600+迎新200

建議你睇多次
經MoneyHero申請,係咪九成都攞唔到佢啲回贈
HSBC VS係神卡係因為多推廣活動
要賺盡就登記哂d推廣
然後不斷簽卡
經常都有簽夠幾多就額外有5%既推廣
如果只係呢兩張卡計

宜家到年尾1231 EveryMile 有promo,夠2萬5回多1.4%,碌咩都計

所以基本上唔係餐飲(但中其他cat1.6%)、唔中VS cat(0.4%),可以碌晒EveryMile
Sc smart
lm
有SCB
想問下如果想申請hsbc visa signature,apply前幾日先放$400k係戶口得唔得?入息一年未夠$360k

如果成功apply後,再立即轉走戶口個$400k係得唔得?
1 睇HSBC 心情
佢想批就批
2 當然得
Wewa應該開銀聯定Visa好?
VISA 夠方便
但visa係唔係冇迎新?同我本身都用緊Eminent 嗰1% difference我覺得又未必要轉新飯卡
開wewa係貪佢簽帳期係計一年 買機票酒店唔洗理上限
會唔會開Earnmore銀聯拎迎新再加Wewa VISA咁配比較好?
apps開唔到visa
係咪即係頭兩個月各簽$5000就可以食足”迎新10%上限$500+兩個月6%$600”?
然後每個月頭$5000網上簽就用wkwk就可以食足每月上限$300既6%回贈,過左$5000之後就轉RED?
正確
特選客戶有迎舊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞