信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
乜都唔計要佢黎做咩
係間舖頭問題多過銀行
coffee shop 同有堂食o既麵包店一向好易中伏
你試下用hsbc all in dining
睇下佢出唔出dining RC

同埋DBS唔算最差, 唔中5%都會中頭20000的1%
一般情況多過佢的得SC 1.5% and earnmore 2%
其他銀行分分鐘得0.4%
健身先伏 247同Go24都唔係唔中佢specify個類別
想問你地會打上去嘈定有得佢?
商戶標籤錯銀行都冇計
之前申請渣打 冇批

今個月申請三張 全部批晒 仲要入息都唔使比

不過屌佢老味原來係信用額共用
請問邊3張唔駛俾入息咁好?
其實信用卡現金回贈最高係咪 Citi Rewards
申請紀錄:

29/8
MOX credit card - apps秒批
Citi Plus - 19/9已批
Citi Cash Back - 08/9已批
BEA i-Titanium - rejected
BEA World Mastercard - rejected

08/9
HSBC RED - apps秒批
09/9
Aeon WakuWaku - apps申請, 幾個鐘內已批, 隔日可以分行拎卡
21/9
SC Smart - 網頁申請即時初步批, 26/9已批

真人示範一個月內狂申請卡
得西亞唔批
第一張申請係smart

第二 三張一齊申請嘅 國泰同cash

戶口開咗半年左右一蚊都冇

但我TU A

同期我仲搞埋DBS eminent
其實會唔會銀行都有責任避免呢個問題? 個商戶標咩唔駛審批咩
咁全港咁多商戶 好難睇得晒

同埋佢會回少咗俾你 佢着數左

佢一定係有人嘈再算
最近食卡計算匯豐最紅飲食簽帳獎賞 真係最撚勁

Vs 夾埋有8.6%

DBS 5%可以暫時放入雪櫃
HSBC金?
咁冇辦法 可能真係入少少先食到迎新
飲食簽滿1萬真係好難
唔洗飲食1萬都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞