信用卡討論區(118) 買嘢記得留意rebate cap

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
citi reward card係咪online 無得回
想問下 如果9月尾申請SC Smart 卡成功
咁佢一個月簽滿$4000嘅迎新優惠
係咪講緊9月尾至10月尾呢個時段?
申請揸打張master 入完資料係咁卡
247都唔中?
仲諗住申請嚟找數
bea goal 信用卡要幾耐先批到?
請問我早幾日入左院碌左萬幾蚊計唔計落SC CX迎新架
網上買野多 wakuwaku 是咪最fit
Wewa個餐飲6%回饋唔係一出月結單就有?睇完T&C都唔太明
$5,000 爆cap 喎

Red 有$12,500
大新特損

特選客戶 限時網上簽賬高達300港元現金回贈
特選客戶於2022年9月28日至2022年10月31日期間以指定合資格信用卡簽賬可享:
優惠1:累積合資格網上簽賬滿3,000港元(或其等值)可享200港元現金回贈(「網上簽賬現金回贈」)

優惠2:綁定指定合資格信用卡於 Apple Pay、Google Pay™ 及/或 Samsung Pay 並透過 Apple Pay、Google Pay™ 及/或 Samsung Pay 完成單一流動支付交易滿300港元可享10港元現金回贈(「流動支付現金回贈」)

毋須登記,立即行動!

http://dahsing.com/html/tc/credit_card/latest_offers/sc_online_spending_reward.html?intcmp=shortcut_cc_odp
咁即係如果我出街食飯用apply pay比錢都當網上消費有4%回贈?
唔係 一定要網上用先有4%

樓上問緊有條條款話電子錢包交易唔計4/2/1%...
我都收到
想問下Ching apply信用卡會唔會用第三方apply
見到moneyhero apply會送野
定係official搞會好啲
下個月最尾果日
差啲去咗
Thx Ching
$5000既話果時開mox credit/ 渣打信用卡再套現會好d

同埋你果$5000問財仔借?正常銀行借既話應該唔會影響太多
cashback不嬲廢廢地,飯卡有大把選擇, 酒店可以上網book,網購卡rebate仲多

無上限回贈又唔夠Simply Cash 1.5%打黎緊會cut左citi cashback
明白 thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞