(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
副眼鏡有D輕 有又冇 size 既螺絲批扭實粒螺絲
可以點做
Owndays 1700 雙非1.74 精工係咪算抵屌
clearview 1.67 dvp $1700衝唔衝得過?
屌得過 都係六折多少少
我見樓上有人講1.6 $1200 成57折 究竟係邊間黎
唔知1.67做唔做到呢個價
樓上有人介紹一間旺角既做到5折,不過冇驗眼,要清楚自己度數
度數呢d我有 但瞳距唔知
你帶返原本副鏡去都度到,仲有電腦驗光機,準唔準就唔知了
咁講寄去日本配都係同一道理
度數散光軸位都有 瞳距問返之前間鋪容乜易
呢度啲人出名精打細算
爭幾舊水爭好遠
Clear view 聽講個眼望邊緣位會好矇

有無巴打有包膠?
無問題
前幾日行過the new black optical 見到啲框好靚 跟住問完價錢同 配眼 埋單要成6-7千蚊 想問有冇師兄試過依間🙏🏻🙏🏻🙏🏻比啲意見 感謝
前幾日行過the new black optical 見到啲框好靚 跟住問完價錢同 配眼 埋單要成6-7千蚊 想問有冇師兄試過依間🙏🏻🙏🏻🙏🏻比啲意見 感謝
㩒錯制 打錯兩次🥲 見諒
想問下配眼鏡想claim保險,鏡片同鏡框想分開兩間鋪買,正係claim鏡框得唔得,但好似又要有度數證明
呢到 d 巴打玩開貴野
價錢我覺得就fair既,始終好多都係日本手工框
如果好耐冇驗眼,我覺得驗下睇下度數有冇變化會好d
但如果清楚自己度數,有個慳d錢既選擇都唔錯
如果你副舊眼鏡配左唔係好耐,度返個瞳距我覺得係準既。
收咗錢打手 ? 見你每個cm 覆。 我真心問㗎 求客觀
成5-6000一幅眼鏡真係好肉赤

巴打幾度近視同配邊款?有係散光?
我睇中咗副Taylor with spect 幾靚覺得 平常戴開黑框毒撚眼鏡 想轉一轉style 😂😂 全部都300度到 散光都係
師兄睇啱邊隻架上網睇下有冇得賣囉
我都係試完架上網買再出面配鏡
定係 我單買框3300 出面配鏡 我諗塊鏡 唔會差太遠? 原店配貴成幾倍 我睇過 成3000蚊鏡片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞