(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
東京咩地方多手工眼鏡買?12月中去東京
https://pretavoir.co.uk/collections/dita-glasses/products/dita-united-drx-2078-b

想問呢個網有冇問題

或者去邊度買dita會比較好

Thank you 🙏
金子有冇咩日本網店有做?
見岡山眼鏡冇做
唔係講笑 而家呢口價真係好貴買唔落手
而家yen 平比以前仲係平左,都算ok
諗住配副eyevan 7285
諗緊鏡片加唔加防藍光好
睇過hoya zeiss 東海 而東海塊鏡係最白
個人接受唔到偏黃
諗緊係咪要防藍光鏡片定唔要防藍光配個好d 既鏡片?
冇問題呀,我之前都想買,不過冇我要果隻款
睇你需要
東海都會變黃
係呀,加價前買埋No.6 黒/透明
而家加咗價唔太ok
Poker Face
冇錯,加價前買左 no6, 現在想買多副no3後備
未配過防藍光
係咪真係值
唔該師兄
價錢會唔會比係香港買平?
接受唔到黃就用返白鏡
東海都黃 室內光唔黃 陽光下睇好黃
一定平過香港
原來室內睇先唔黃
咁應該放棄了
zeiss連鏡送果塊眼鏡布係點樣?
我果塊有個男人喺上面,摸落唔似有料到
想問吓各位,睇中咗兩副,
Wolfgang Proksch BK32同Mr.Gentleman - Sean2-L
有冇師兄試過呢兩個牌子?邊副戴得舒服D?
已經有副999.9 M86,係咪應該BK32會好啲?
相熟鋪頭兩副都係開一樣價錢,不過要訂貨!
Thanks all
見有時又呢間有假貨,嗰間驗眼差。

其實邊間會配比較好?
舊tb係dita 代工
但你話Dita正路/正過 tb我唔同意
TB同dita都有唔同款 details位都唔同 質感一樣咁正
最緊要襯面型
戴慣左防藍光戴番唔防藍光有啲唔慣
有散光好怕反光 戴防藍光會舒服啲 唔洗擔心色差問題 因為唔會差好遠
係,兩款戴過真係要睇面型
反光還反光 怕反光可以用NRC或者DVP
防藍光如果係鍍膜型會反藍光 仲反光過白鏡
吸收型就唔會反藍光 不過太陽光下會黃 室內光就白

我用蔡司同東海覺得睇野同白鏡無分別
反正人地睇你塊鏡都唔會黃過塊面
所以根本同白鏡一鳩樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞