(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
我見新黑啲架幾靚 但又唔知邊到配鏡抵玩
同你度數差唔多
岩岩配左副zeiss 1.67 藍光Davp
成3千幾咁係咪仲水魚過你
zeiss 好似仲貴d
我係東海
唉屌,深近視真係原罪
想買眉框 有咩推介
貼下法國嘢

上:Lesca - 8mm Crown Panto
中:Vintage 8mm Crown Panto
下:Jacques Durand - Paques 506

新黑既話,有冇話邊間啲款齊啲or better service
zeiss 淨鏡 2xx近同散
1.67 clearview blueguard dvp
$2250

貴唔貴應該睇你果個度數有無現成鏡??
三間service都好,任你試,個人鍾意荃灣闊落啲
咁1.74防藍光淨鏡預幾多
驗眼剩係望熱氣球會唔會好唔準?
想問下香港邊度會有得買呢副眼鏡?
好的
琴日走左去旺角新黑買左ptolemy48 E69
https://ptolemy48.jp/eyewear/model/E-069/
加配zeiss1.76 防 藍光 有近視散光
比左好像7700Hkd
全程都有專人服侍
係視光師呀伯多野講左啲 其他都幾好

佢樓下門口好似水魚店 唔似賣靚野既地方

到依家都懷疑自己係咪買貴左
下次去日本target Paques 506
坂本教授
買貴左係同香港舖頭比較定日本比先
想問下近視300度 散光100左右配鏡
應該揀Zeiss clearview DVP 定Hoya 雙非好啲?
另外 1.56夠唔夠使 定係做1.6好啲?
太陽白金同鈦大家會點揀
剩架幾錢先? 唔同鏡片價錢分別都好大
剩架55000yen 佢開 大概3300hkd
香港啦 不過佢係信心既保證 官網有曬代言
唔計退稅, 6算其實都差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞