(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
黃店眼鏡舖(轉自post 16)

康明視力中心Hong Ming Optical 荃灣
Focus Optical 匯澄眼鏡 荃灣
Lano Eyeswear <好似門市已執但仲有網上
Glassholic眼鏡狂熱 元朗 將軍澳
万視屋健ちゃん 深水埗
KOS隱形眼鏡專門店 深水埗
Health Care Optical 保健視力 灣仔
Genic Eyewear 旺角 (有賣假金子紀錄)
The New Black Optical 旺角
Mini Con City 旺角
JandKshopp95 旺角
The New Black Optical 銅鑼灣
眼鏡星球 觀塘
iPoint Optical視點護眼 深水埗
昭和眼鏡 油麻地 深水埗
零式光學 深水埗 旺角
二町目眼鏡 旺角
Otto Optic傲瞳視力 旺角
Cornerstone.optical 旺角
USKO Optical 旺角
香港視力Optichk 銅鑼灣
二代目眼鏡專門店 觀塘
Pepper Optical 觀塘
愛家眼鏡 堅尼地城

上個post
(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 21
https://lih.kg/3109489
Lm

兩個半星期仲未有zeiss
間舖叫我等一個月
訂製鏡片?
Hoya鏡大嘅幾錢到 我4百零度有啲散光 新黑隨口答我1200到係咪預垃圾鏡
clearview rx
又想請教知道自己既瞳距對於揀鏡框/鏡片有咩幫助?
我8月中配咗 1.6 Nulux EP + 變色 +防藍光 $3800
不過好似話水魚價
無話要啲咩 1200 差唔多啦
LM
配咁多年都係求其配 想知要加咩好啲 防藍光?個類又要加多幾錢
反而想知smart life同smart life pro 係蔡司鏡片算咩級數
1200蚊係1.6鏡?
計唔計埋平價框?
高級但未到最頂級
400度貴極有個譜 除非要加漸變 變色乜乜物物咁
想配靚少少既鏡大概預幾錢到
冇特別要求zeiss clearview應該係標準答案
之前見過個HOYA價目表
1.67非球面好似都約$1800??
再買埋標價$1500既眼鏡框
正路計埋折扣係咪應該2700左右埋到單?
佢個表個價6折以下先係正常價
呢D係小店價錢?
如果類似眼鏡88呢D會比幾多折?
大概幾錢到 如果同出面差唔多 就新黑配埋算
小氣到要出聲明

專業 但係連公司推緊個product 型號都打錯
想問下white screen d 鏡好唔好,睇中左副想配
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞