(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
我拎左先知當日試嘅係no3
係新x配完鏡,兩隻眼睇遠野,左邊清右邊矇,係佢度換左一邊鏡,今次到右邊清,左邊濛
去左poly 驗完滴埋藥水,證實對眼個度數一邊淺25,一邊深25
究竟check岩度數係咪太高要求
你係邊間配呀?

邊隻好?thx
好明白你嘅心情 我都有類似情況 一開始以為新眼鏡度數唔同未習慣 點知越帶越暈 之後去佢地另外分店睇下有咩方法 最後改咗度數 但都係唔舒服 又係去poly驗 下次喺街都係買框算 成件事感覺好似亂嚟咁

都幾靚係咪好貴
戴左副眼鏡差唔多十年, 副框我仲好鍾意係光景手造度整
但用開果副鏡片(好似係依視路藍光) 鏡片已經花曬
但我平時睇野完全睇唔到花痕, 其實應唔應該換鏡片
邊間分店?
第一次荃灣,之後信唔過去左mk
我調返轉
sink cost太高,唸住去own da 配副平平地睇下poly個度數岩唔岩
之後先再搞舊果副鏡
當交學費

睇啱款就買
唔洗諗咁多
我以前其實喺poly驗過眼同配過鏡片, so far帶得最舒服, 中間喺街配過2幅, 1幅驗感覺okay, 但太足度數, 所以唔想成日帶, 另一幅就係新X配, 而家改埋前後半年都無, 都係覺得唔舒服, 再搞都覺得嘥氣, 直接搵地方買過另一個框再去poly驗同配鏡片, 之前嘅經驗/體驗令我對poly配嘅出品有信心, 同埋今次驗完佢都有metion如果真係有問題都可以搵返佢地搞
諗緊配stancey ramars sr-016好定 taylor with respect diadema好
呢排有d忙,我應該11月先去
公道地講
驗眼唔係會逐個度數問你睇野清唔清既咩
果陣冇發現唔清,配出黎咪唔岩
咪就係
驗眼個下戴副機械鏡出去行一轉試下
覺得濛頭暈入返去再驗過都得啦
驗一次眼半個鐘其實都好基本
唔明點解咁多人會話唔準
你每次驗都當然唔會一模一樣既度數啦
都唔會每次紅綠黑字特別清啦
Poly驗係咩玩點收費請問
唉 岩岩抺抺下眼鏡
啪一聲 中間斷開成副 masunaga一分為二
大家有冇試過
驗眼$500, 另外配鏡片我無特別要求(無防藍光, 無漸進), 依視路$780(sorry 我唔知咩系列)
有 岩岩就係咁爛咗副
以後唔咁多力向外抹
千一作如何
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞