(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
咩型號
戴左3年增永gms 805 日日抹幾次暫時都冇野
可以去問下
現時戴緊蔡司smartlife pro +變色鏡 明顯比冇加變色果副冇咁反光同刺眼(睇手機果陣)
如果你話睇mon或者睇玻璃反光少左有啲可能 因為少左部分藍光
如果你話本身鏡片反光同眩光就無可能 蔡司平至幾舊水 貴至上萬蚊都可以揀DVP 抗反光能力係無分別

反正我覺得有無藍光無大分別 我一日對mon十個鐘以上 日日唔同眼鏡 配藍光鏡當買個安心only
月尾去日本8日旅行, 諗住買副Yellow Plus, 想問大家會建議番香港先配鏡定係當地配埋?
諗住配Zeiss 1.67 Clearview
日本蔡司冇平
有冇推介巴打? 唔係咁熟
番香港配定係當地配東海?
岩岩係聯邦買完眼鏡先見到呢個post,希望無中大伏,買眼鏡要搵最平真係好難
Smartlife pro好似平啲
不過去得日本緊係配日本牌子 佢啲好多類型香港都無
另外依度有巴打返日本眼鏡舖 可以問下
Btw果位巴打係東京?
呢款好似歐洲出
Clear view 大陸野大陸配最平
Wolfgang Proksch應該舒服啲,話哂999.9 廠代工
應該日本平d
咁日本配埋
大陸clearview 冇防藍1.67 1100人仔
爭一千幾百唔好搞咁多野
想問下各位巴打用緊咩鏡片?
之前去左間眼鏡鋪佢介紹我Zeiss 1.67 防藍光就夠
唔條深散普通clear view 夠
普通框淺近視160夠
一隻柱度-2.25, 一隻-2.5, 算唔算深?
咩框?
配左先睇到
最尾配左clearview 無防藍光
其實產地影響係咪好細?
去日本買眼鏡邊間好
話說8月頭嗰時喺葵芳街坊眼鏡舖配左副今年新款Oliver Peoples 個時有巴打問邊度配 嗰時無答 因為怕水左巴打

個框

今日我去較返緊框,幫我配嗰個sales阿叔幫我較之餘仲幫我拆埋塊鏡片出黎抹,我好似成世人都未試過有咁好服務,所以我決定開佢名

不過佢地唔係多款就真,始終係街坊舖,爸打有緣可以去碰下運氣

個阿叔話佢以前都做開眼鏡設計,所以有d sense知咩眼鏡襯返個人最好睇

眉鏡類似呢款有咩選擇
利伸:用緊eyevan
俾上面啲巴打荼毒到好想去日本買副10eyevan no.3
No5先啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞