(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22

1001 回覆
6 Like 8 Dislike
對m3070有興趣
https://t.me/michelinlinlin
Tax free
我早排係Pon訂左副眼鏡,要俾稅
但Pon就有得配東海/Zeiss
岡山就好似多啲款
我無配鏡,香港配鏡有咩事都有得搞
Paypal,跟pd買我諗都唔會差太遠嘅嘅,我pd好窄,佢d retro款幾啱我臉形反而香港好多流行嘅款都唔太啱我
白山
12月會去日本,去日本買日本牌子手造眼鏡會唔會平過喺香港買?我應該只買鏡架,返香港先配鏡片
我都想知
我都係影返Zeiss張card既資料俾Pon
PD之前驗眼度,應該唔會變
希望無事啦
Under $1500 配眼鏡係咪要揀Hoya, hoya 又應該揀邊款鏡片
(200度近視)
金子爸,想問吓如果直接比驗眼度數配鏡你哋舖頭做唔做到?同埋想問一般預幾多日? (800度近視)疫情前去過你哋青山分店配好似五日左右
可以
睇您配咩鏡片
Zeiss單非/Clearview可以好快
Superb/Individual 最好比到5日我哋(有機會可以提早但不能promise)
加blueguard可能會耐d
加photofusion最耐
我上次應該係配Zeiss單飛 (好似¥20,000- 25,000)。嚟緊10月尾(19-23)你會唔會喺舖頭?
大佬間舖頭喺邊度?
啱啱去完新黑買眼鏡,好撚貴,好似比人劏咁
800度近視又150度散光
東海鏡防藍光1.67 淨鏡都要2千幾
以前配差不多spec 好似都唔洗呢個價
我副鏡爛左,急要,見住佢由本身寫9日拎,變左7日拎。
然後最後都一樣係要我等9日
Hea 9 me
雖然揀眼鏡果陣service 係真係幾好,又會推介下唔同鏡框試
銀座
X2
有冇人知眼鏡88買Ray Ban配埋原裝近視鏡片大約幾錢?
我當自己買副框一千蚊度,咁原裝鏡片幾錢?

有冇人係眼鏡88配過,唔該同麻煩晒。
預算:2000-2500

問過幾間都冇先決定眼鏡88配,視點護眼話冇入Ray Ban,想體驗下佢地驗眼都唔得
見到內藤熊八啲details 位好似都唔錯。諗緊入唔入反副好。有冇Ching了解多啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞