連登港產片規條5: 主角邊個嚟?唔睇(31) 新片:一路瞳行/馮志強凶間/飯戲/天幕/山旮旯/阿媽

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
睇完隻usb可能幻想幻滅
全部都係Stephy打晒底拍片嘅花絮
cls
香港創作者強作盡出。憑《濁水漂流》入圍上屆金馬獎最佳男配角的柯煒林,與梁子瞳合導《致遊子們》,吸引名導關錦鵬監製;港星杜汶澤自編自導,探討台灣「特產」《詐騙集團》;《時代革命》導演周冠威以《求救訊號》關注學童自殺;《少年》導演任俠《我愛過的那個時代》致敬記者捍衛新聞自由;《樹大招風》歐文傑以《飄零犬》關照離散港人;《夜香.鴛鴦.深水埗》雙導凱特萊利、梁銘佳再合作,《華富》以浪漫戀情包裝社會問題。

https://www.goldenhorse.org.tw/news/detail/1767
歐文傑
Will Or!我知你有追post
請你好好加油!
到時填首歌俾你謝票

阿will果套係高登先做production
【📣2022金馬創投會議 #入選8件拍攝中電影企劃】
為拍攝或後製中的電影提供媒合協助的WIP企劃,成果卓然可觀。光是今年已有《憂鬱之島》、《一家子兒咕咕叫》、《為了國家》、《九槍》等片問世。

包括《金都》黃綺琳改編個人著作的《#填詞撚》;《緣路山旮旯》黃浩然反映手機成癮的《#智能瘋》;由黃秋生主演,演員紀培慧參與編劇,集結四位亞洲新銳導演的《#富蘭克林》;蘇匯宇獲金穗獎評審團特別獎《#未來的衝擊》長片版;新銳導演蘇奕瑄首部劇情長片《#青春並不溫柔》。三部入選紀錄片則包含林正盛拍攝台灣民謠大師陳明章的《#撼山河—撼向世界》;冼澔楊以小店視角關注香港家園變遷的《#日泰小食》,與李尚山追索江水流域記憶的《#清水江》。

樓上提幾套可能香港全部都上唔到

終於謝埋4dx
Will Or
知你有睇post,加油
香港電影香港冇得睇
智能瘋咪即係賢仔同Ceci個套?
一路瞳行票房好淩厲下,惠英紅有機做影后
飛去台灣睇
無機㗎喇
因為上年年尾已經上咗五場
無提名
唔撚係啊
有得諗
不過變相睇戲嘅成本高好多
覺得有提名都未必拎到
就算佢哋值得攞都唔會再比佢啦
過時過節真係非常唔吸引
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞