連登港產片規條5: 主角邊個嚟?唔睇(31) 新片:一路瞳行/馮志強凶間/飯戲/天幕/山旮旯/阿媽

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
明日真係有力破寒戰2?
理想國
仲需要doubt咩 單日仲有能力過緊百萬 聽日就破6千 你話呢
Weekend 先過百萬

平日開始無力

同埋唔知月尾會唔會cut 場
平日仲有幾十萬一日唔叫無力
阿媽開始無力每日得10-20 磨下磨下都就嚟3千變4千啦
睇完失衡打咗篇嘢
失衡空間 - 夜半4點鐘
1.事前都叫打咗個底,知套戲咩料。介紹返,呢套係應該會喺大陸上嘅恐怖片,所以千其唔好諗住有鬼睇,咁樣只會令你屌佢把鬼
2.許業生套暗角,我會形容係落重味精嘅恐怖片,所有嘢係做到足,但啲jump scare真係落得太多,多到好似純粹嚇完你就算。well……唔計佢個好易估嘅plot twist,都算工整嘅(可能我本身無乜期望)。反而困lift嗰part有啲共鳴,可能太似我自己嗰次瀨嘢咁。
3.牙果套死場就……無鬼同你住玩到咁癲啦,不過要講嘅話,又可以攞到message講㗎喇。包皮做自己可以話做到十分出色,真係想剪巴過佢。
4.老馮嘅唐樓係成套戲最好嗰part,幾吓扭橋位都幾正,小齊做個無膽大佬又幾頂癮,同埋sofiee我覺得都做得幾好。ending大扭橋嗰吓,諗起泰迪羅賓套八步半(張繼聰嗰part),有時要死嘅咪寫死佢,夾硬扭到唔死有乜謂,今次老馮就無嗰part問題。
5.topic話夜半4點鐘,係因為呢套戲太似以前堆三段式鬼片(夜半1點鐘嗰啲),三條片完全無關係,寰亞又好似諗住開夠三部曲,不過睇個勢,出咗2同3,而大家又諗住入場嘅話,請記得呢套戲係無鬼嘅。
馮志強拍得最好
如果因為佢而唔睇真係好可惜
仲有錢開2&3?
有呀
好似已經拍咗?
第2集teaser
當網大咁玩?
有劉俊謙
做咗唔等於做好吖
夜半X點鐘系列咁
點解冇失衡空間票房紀錄
首日8萬
咁都唔差,今日謝票應該好D掛,暫時sofiee拍親D戲都唔收得
已成票房毒藥 開畫得5位數 全年應該無幾套港產片做到 祝佢埋單有7位數
等拍Iswim電影版做千萬票房女主角
講真都好幾套 最慘係就算無上既都唔係好評
做親都係白卡類角色
注定係小眾
仲拍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞