連登港產片規條5: 主角邊個嚟?唔睇(31) 新片:一路瞳行/馮志強凶間/飯戲/天幕/山旮旯/阿媽

1001 回覆
11 Like 8 Dislike
本身呢套係劉華開俾家棟擔正㗎
不過其他投資者信唔過家棟
所以加啲戲份俾劉華
搞到家棟個角色好跳脫
想請問除左影評學會同SCMP外,仲有冇人寫明日戰記的影評?
定係得呢兩間???
覺得套戲為咗追求畀畫面特效所以就變到前半part警匪,後半變災難片咁
ig都有啲影評page有寫
我話緊D專業人士
https://www.instagram.com/p/Cir0YNyvSMs/

《明日戰記》 神秘計劃 率先絕密揭露

由9月23日(星期五)起全香港及澳門所有放映《明日戰記》之場次(IMAX版、4DX版及CGS巨幕版之場次除外),於片尾工作人員名單後將有有關《明日戰記》新動向的神秘片段絕密公開!大家記得坐定睇晒片尾睇埋個絕密片段先離開戲院呀,同我地一齊並肩作戰!

9月23日起 片尾加插 神秘計劃 絕密揭露 並肩作戰 門票熱賣中!
期待
睇嚟真係好有決心上7千萬
呢套啲賊打差佬開無雙切菜禁切
最尾場大戰暴走到
啲賊開幾多無雙都冇用
警察大把人
正義迴廊正
我諗唔止..上7千萬呢個零禮拜已經搞掂 佢擺到星期五先開始 目標隨時真係想上億
電影•痴•看

根據𝟭𝟵/𝟵戲院場次數目及預售情況推算,
截至晚上𝟭𝟭時,
📌《飯戲攻心》單日票房推算接近$𝟭,𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟭𝟯天暫推算累計票房超過$𝟯𝟮,𝟬𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
📌《明日戰記》單日票房推算超過$𝟯𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟮𝟲天暫推算累計票房超過$𝟲𝟬,𝟳𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
📌《命懸𝟮𝟬𝟬𝟬呎》單日票房推算超過$𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟱天暫推算累計票房超過$𝟭,𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
📌《阿媽有咗第二個》單日票房推算接近$𝟭𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬|電影上映𝟰𝟬天暫推算累計票房超過$𝟯𝟲,𝟮𝟬𝟬,𝟬𝟬𝟬
.
.
#飯戲攻心 — #安樂影片
#明日戰記 — #天下一電影
#命懸2000呎 — #AReallyHappyFilmHK
#阿媽有咗第二個 — #英皇電影
.
Edko Films Ltd. 安樂影片
天下一電影 One Cool Film
A_Really_Happy_Film_HK
英皇電影Emperor Motion Pictures
.
.
* 以上推算數字只供參考,並非官方數據 *
第一套港產片去一億票房
依家一日先30萬 7000萬都要磨啦
要睇嘅都睇哂 應該唔會為咗個新片尾再睇多次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞