LIHKG箍牙集中討論區 49

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我間診所啲booking好full 咁啱佢得嘅時間我又唔得 就係咁推後 而家起碼15號先有得上attachment
Yahooooo
後日箍完牙啦
強勢復活
passive aligner係咪會一直到尾
我total有50trays 但剛收20-30呢轉下排已經係passive aligner
但其實下排仲好唔齊 明顯有前後牙
係咪30-50又會唔passive? 如果係嘅話點解唔齊咗先passive
日日用清潔牙套個d product浸下佢啦
有冇人知伍醫生可唔可以整内箍retainer?
利申今日拆骨釘應該呢一兩月可以拆
仲有retainer 地獄等緊你
唔擔心得咁多
同埋有咩注意同分享
唔正常
小心撞崩咗
我都深咬
所以我上下分開時間上的
我用緊hawley retainer
一開始痴利根同埋唔好睇

下星期轉vivera 希望好啲
我自己就隱式美一樣價$50000,固定器就5000
係咪要帶一世 囧
我都係骨性嘴凸,但係啲牙幾齊,最後剝左4隻牙再箍,依家箍咗2年幾,個嘴真係收入咗好多
想知收尾未? 仲要箍幾耐?
箍咗一年半,埋尾因為兩邊最尾粒大牙一路冇上粒粒,拉疏咗成日sip食物落去,所以叫醫生箍埋最尾嗰粒大牙,而家一邊喺正常水平,但另一邊拉起咗凸咗出嚟,想問下咁喺咪唔正常的,定箍箍下會落返去

拉下排最後粒大牙同上排犬齒 佢用意應該係拉前啲大牙 咬合變左 下顎就rotate到 下巴就出到黎
我牙醫都只係話嘗試幫我拉前 同埋叫我試吓mewing睇吓work唔work 咁我自己就去埋啪面骨 個下巴的確出啲同冇左雙下巴
因為我個個其實唔係專科 我consult嘅時候佢好concern埋我個樣 所以揀左佢
箍左三年零一個月 終於拆箍了
Cool左大概三個月 但係唔知點解下排門牙條罅大咗明明之前都冇乜唔知係咪撩牙撩得多
我專科前前後後都八皮幾
有冇人刷牙會易左流牙血 比未箍之前?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞