LIHKG箍牙集中討論區 49

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
呢張會唔會清楚少少🙏
隻牙綠綠色係因為飲緊綠茶
最後嗰隻牙嘅鋼粒明顯鬆開咗,但係佢係咪連住一忽牙我就唔清楚,我輕輕力搖嗰個位,除咗粒鋼粒之外,仲有一塊白色野連住都係鬆咗,都幾大塊,所以我唔肯定係膠水定係牙。
諗住聽日睇牙醫啦,不過而家暫時唔知可以做啲乜,多謝你覆我啊!
回頭是岸呀
有無睇唐柏勵醫生既ching?
匯賢牙科 趙子殷 隱適美

今日去左佢open day,之前都有去中環另一間consult,呢間有朋友箍,最後選左趙子殷,原因:
1. 最主要價錢考慮,平過中環的,但都要4-5萬,價錢視乎每個人牙齒狀況。
2. 檢查較詳盡:兩間都有照3D X-ray,但呢間會有多2樣,一樣係撐開個口影口腔相,另一樣係擺儀器入個口,整個類似3D的全景牙模。
3. 解釋較詳盡:有個全景牙模,醫生易講d,我又易理解d。

如果有巴絲想搵佢做,可以搵我做referer,tg pm please,連登我好少log in。
如果搵左我做referer,麻煩講一聲,等我得個知,同埋心入面感激下你,幫我慳返少少生活費~

https://t.me/Tadasana3618

PS: 決定之前都會建議搵多1-2間比較,始終都幾萬蚊
想問大家有無個諮詢費平少少又手勢唔錯嘅牙醫
門牙牙罅好闊想搞搞佢
牙醫refer左個專科比我但係諮詢費都要$3600
重講到明話佢係貴
窮學生無錢
仆佢個街
做盡所有清潔粒骨釘都係發炎
半邊面腫左
上完骨釘第二日已經腫,第三日已經打比診所問要唔要覆診,姑娘話唔使睇吓情況先
仆佢個街過咗5日都係腫,仲要等多兩日醫生先返工先有得搞
屌佢老母,係我唔好彩定做錯咩嘢
我真係每次食完飯都清潔沖埋Corsodyl都係收皮
痴撚線
會唔會係果個位唔岩打骨釘
我都懷疑,我落兩粒
右冇事左腫
兩粒唔太對稱
打之前呢?有無用Corsodyl
去左搵專科consult ,照完x ray發現下排有兩隻橫生智障齒,好似係牙肉下面,consult時問醫生會唔會影響箍牙,佢話箍左先到時出黎先再處理,無話要剝走佢

聽完好不安,箍緊再搞智慧齒咪痛到傻但醫生又話唔洗理佢住,搞到依家個心七上八落咁
有啦,含一分鐘
算,根本避免唔到
本身都係寫得80%成功率
永遠好嘢冇我份,衰嘢次次中
有,流啲白色嘢出嚟,睇嚟要拆
基本一落釘就腫未消過
粒釘用都用未用過就收皮
箍完幾個月 晚晚都有戴retainer
但個retainer 好似冇乜力
啲牙有少少走位
想問下retainer 係咪應該緊啲有壓力啲?
你係淨係夜晚戴?你拆箍無耐唔係應該要全日戴的嗎?
透明有一條鐵線咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞