LIHKG箍牙集中討論區 49

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我下排無剝牙
見到有其他倒及case 箍隱適美個效果幾靚仔
可能唔係骨性會改到
有無癟嘴?即係楊冪咁?
想箍第3次... 想問問有無邊間可靠但諮詢費唔會太貴?
朋友介紹佐敦邱醫生, 諮詢費都$3000...
想知點解箍咗第1,2次都唔得
我都倒及 宜家箍左三個月 上排牙已經拉左出嚟 冇再凸個嘴出嚟 不過唔係好明改面形果到姐係點
你外表已經睇唔出?
即係我本身面長 應該因為倒及
我諗住改善到倒及 咁面型都會隨之改埋
從來唔係睇價錢
係睇醫生
你剝幾號牙啊 都有分別的
上唇調整之前比較「囂」
依家就偏直小小 但其實要睇埋正面 法令紋正面先明顯
如果你厭收太入想推出嚟 留意下正面下半面嘅分別
係睇唔出了 不過我諗應該都唔會改變面形 就算係有都係好少好少 如果你醫生都話面形改變唔到 咁我諗會唔會係你面長應該唔關倒及事?因為我有倒及 面形都唔長
第一次, 朋友介紹中環林醫生箍鋼, 佢建議剩係剥4隻智慧齒就得, 箍完變嘴突, 以前未箍係無嘴突, 但箍完放鬆係合唔埋個口. 不過果陣仲細, 無理...
幾年後去中環黃醫生箍隱適美, 唔建議剥牙, 剩係磨牙, 宜家放鬆都可合埋口, 但個嘴都係比未箍前突, 同埋啲牙個弧度好方, 唔係靚U
想諮詢有無得再搞搞佢.....
有無邊個醫生諮詢無咁貴又可靠, $3000真係好癲
如果箍箍下出智慧牙點搞
Feel到智慧牙果個位熱加頂,怕箍箍下會出牙
約左下個月覆診決定箍唔箍
邱醫生有咁貴咩?年頭嗰陣搵佢consult計埋倒模$2400
想知你有冇落骨釘
冇落 個醫生話落骨釘就會好複雜 同要再加錢 佢唔prefer落骨釘 不過係上排牙幫我貼左兩個釘仔幫我拉橡筋
係專科定普通科
有冇落骨釘
隱適美係咪scam嚟
refine完都係唔多齊 點搞 再refine?
呢轉就戴完 見佢最尾個箍都唔齊
我都係伍醫生,就快箍完,醫生話12月前可以除箍
我個case 係骨哨+ 下巴後縮,為左改善側面輪廓到箍的,剝左四隻牙箍左2年有用骨釘,我唔係真係收左好多,不過牙弓由V形變左U形,叫左精緻左
我之前諮詢 醫生都講明如果唔剝 淨係拉齊排牙會令到個嘴更加突
但2位醫生都唔建議剝牙?有冇咩原因?我諮詢咗2次醫生都話我要收嘴突一定要剝
想問骨釘痛唔痛係咩感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞