Sony Xperia 偽忠區 (134) - Xperia 新產品全球發佈會 1/9 15:00

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
點解咁大想頭$7099 照計都係$7599㗎啦
因為1仔細鋪就係賣緊7千
你出部5iv仲廢過1仔
竟然賣貴過1仔 咁我買1仔唔好
用心良苦,5仔做炮灰,幫大哥1仔清貨
5仔沒有輸
所以佢就係想你買1 IV
所以我係2部都唔想買
8g1你買撚埋我個份
你可以唔信我 佢都無講錯
cinema pro YouTube的確係render 4k
而佢個description “等應用程式”先係問題既中心

我係做左次apk reverse睇既
唔計xperia既app 得以下既app有4k rendering 同 激發hdr最高亮度
youtube
google tv
google photo
amazon prime
netflix
playstation video
Docomo TV

歡迎有能力做reverse既忠粉一齊傾 都可以用自己部1仔做次實驗
大家可以搵條hdr 4k既試機片分別係google photo , google file/其他第三方既video player 黎睇
或者用vlc/mx player 用1:1既縮放去睇720p 1080p 同4k既 video 就好明顯睇到佢係render緊2560x1096而唔係3840x1644
仲有dazn 都係4k rendering
咁無辦法 等下年款
唔會等 今年等埋pixel7睇下點 暫時睇落都無咩大改動
咁我就轉返iphone+買多部asus算 都幾年無返去IOS
講真用Google Pixel我覺得你用Samsung好過
.....?
過data去ios好頭痛,特別whatsapp
我唔過 record對我黎講無意思
netflix mobile應該冇4K

所以我先咁嬲話佢有4k source既時候用降resolution再upscale 上去
Netflix 呢d個video source得1080p就俾4k rendering

同埋我都話除左rendering hdr既peak brightness 都limit埋 如果唔係用上面既app睇hdr片 出黎既效果會差過其他android 既電話
Pixel粒Tensor
我係欣賞pixel6改動而買 佢粒U本身就無期望過
頭幾個月一定企硬正價跟住每個月就減幾百 一路減到5XXX就會清晒堆機
依家唔係可以免費無痛過機咩?
認真我覺得佢係$7999
不過係想點醒佢哋班marketing啫
圖片,影片個d都可以一次過埋呀?
好似係得

我都留意緊係咪出紫色
呢個根本係策略,撚鳩我哋
幾錢都好,無plus 都係責駛
個人唔認為5iv散熱會好得過1iv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞