Sony Xperia 偽忠區 (134) - Xperia 新產品全球發佈會 1/9 15:00

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
我覺得1V嚟緊12+256GB $8999 12+512GB就$9499還好 但規格塞滿畀人 唔係又畀客嘈
由頭到尾我都無話過cpu唔重要/mon+鏡頭>cpu

你講得啱,cpu係好重要亦都係最多人睇
所以啲咩小米咩one+最鍾意用cpu嚟打飛機

每個人著重嘅嘢唔同,但係我就係寧願用部design靚嘅廢機

利申:好大機會唔會買5iv
咁呢個係目的為前題去比較
你著重運算遊戲咁cpu理所當然
有啲人著重mon靚咁4k無得走
如果行性價比路線嘅話 硬件應該要再cut下先
例如Zenfone塊mon係次一等
先唔講sony有無呢個打算
就算要做都唔會係用5仔嚟做
三叔賣得最好應該都係axx嗰堆機
其實佢肯出唔洗有呢個爭論 咩價位都有自由揀
你不如去apple 官網睇下先
所以我先話5應該係睇住mini黎開而唔係對標13個價
所以我自己覺得6千中至7千係合理價
落到6頭5尾就叫好有競爭力
至於7千對上就收下皮先
我咪就係去咗apple見mini 5999起 13 6799起
無野啦 我未揀大細 原來有128
好似係128個價嚟,sony係256?
無為意仲有128機 mybad
ipad min 64起步
平時無留意....
其實影相、拍片同播片都係靠運算
4K mon係勁,但你個側重點其實粒U功不可沒
咁鏡頭 cmos都係錢
講起4k就嬲 除左utube Netflix amazon prime 有4k rendering 其它vlc mx player Disney+果d係部1仔度都係rendering 緊2560x1096
佢好應該好似game enhancer咁俾我決定邊d app行4k rendering 邊d唔洗
呢啲咁基本設定都唔放返落比用家又係傻
屌, 今次SONY撚到我好嬲
其實還好 唔應該有期望
xz2/3係索粉都唔買單
非索粉反而會樁個頭埋黎

依家1iv?
我想買都比人叫唔好制
係索粉之間既愛,
定部機真係屌唔撚落就睇你點諗....
經過幾次更新 1IV應該未至於不可用吧 如果清貨七千幾蚊應該都用得過啩
如果去得返1iii程度我勉強接受
但應該係1ii程度先係一部電話應有既水平

睇黎都係諗定新pro啦
依家$7000幾512我覺得都OK嘅
起碼就算散熱唔得都仲有個mon同sd card可以J下
屌以前Android 11都仲可以adb Android 12 cut 埋
sell 4k sell 影音 個source support 4k但force 用2560x1096 upscale 返成件事好反智
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞