Sony Xperia 偽忠區 (134) - Xperia 新產品全球發佈會 1/9 15:00

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
人哋有8+g1仲有VC散熱,你得8g1同石墨貼片,唔平過人都唔應該貴過人囉
降頻減熱
好高興有人明我講乜
完全同意
唔係唔明 係呢個諗法我覺得戇鳩
姐係iphone se用最新嘅u但賣3千幾係大伏
fe賣4千幾但同無印版差唔多spec又係陷阱
apple咁玩係基於佢個成熟生態同領先緊嘅市場

sony本身喺手機市場係十分落後
SE畀我嘅感覺事實係左cut右cut 幫人清垃圾零件 我先唔會買

S21 FE定價$5598喎 仲要膠機身..
大佬 iphone se同fe幾時賣街先得㗎
你話5同fe同時間出咁賣4千幾5千咪合理囉
我反而覺得你戇鳩攞se同fe黎同5比
我係講“賣得平所以係伏”呢個logic
冇買I IV算什麼真忠
如果規格接近 但你寧舍平過人 得兩個原因 你部機唔得劣評如潮 一係支那機... SONY定平人一截 基本上應該無人買...
其實佢貼住Samsung定價 但硬件用最當紮嘅零件就得 令佢對得住個價會好過平賣
睇下平到咩價姐 XZ2 XZ2P清貨價好似唔少人買
你要搞清楚幾時賣得所以係伏
好簡單如果fold 4 10月大鋪穿10000既好自然會諗部機係咪伏賣得咁平

我覺得xperia係嚴重overpriced 但唔代表我覺得佢要賣到小米價既level先岩
舊機清貨同新款就賤價賣係唔同嗰喎
支米價 應該連淨低嘅粉都嚇到走夾唔抖
事實上 xz2果年係真係伏同劣評既
只係個價夠賤先去到貨
真... 無啦啦改設計 連Fans都接受唔到 大崩潰
其實邊有講到小米lv
今朝洛巴講話賣平過asus有問題先延出黎
咁啦 我覺得1對照S22+ 5就 S22 咁樣係啱晒數

唔應該同ASUS比 ASUS係我眼中係Cheap啲
個個年代唔作得準
由xz1 xzp跳樓價搞出黎
小米12咪5699囉 定係你覺得差300就唔同lv
如果5iv係8gen1, 大家有幾大機會轉zenfone 9
其實如果諗住5都一齊用8 Gen 1 倒不如年頭一齊出埋佢算
咁就唔會搞到而家咁尷尬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞