[FDJ得罪你乜𨶙嘢呀?]巴塞隆拿球迷討論區(454)

1001 回覆
4 Like 25 Dislike
我都唔知
拼X王
買撚重對家
因咩事做巴迷
活摘器官 vs 迷巴
二揀一
第一次接觸巴塞係FIFA99
原因好單純,因為古華特係全game最勁嗰個
但當時年紀太細,都冇去了解過隊波有咩咁特別
慢慢之後玩吓再下一兩集(主因係想睇吓古華特仲勁唔勁),開始認到多啲人

下一個轉捩點係Winning02
唔知邊本雜誌送咗個球員名單表,到而家仲有印象入面有沙維奧拿同沙維,嗰陣時心諗啲鬼佬名又會咁似都有
好奇心驅使下開始去睇有線播嘅highlight同足球雜誌,初頭真係純粹想睇吓啲人現實咩樣、表現如何等等,但睇睇吓就因為熟識而不自覺地愛上咗
但嗰季成績係第六

再下一個位係03/04
當年上半季都幾衰,諗住又有朗拿甸奴又有廬士圖列巴應該可以好勁啦,點知隊波衰撚到去中游
到新年嗰陣因為跟屋企人返大陸,大陸電視節目又柒吓柒吓,冇嘢做唯有睇波過日晨,第一次睇足全場就係嗰陣開始
好好彩,一睇嗰陣就係嗰波反彈連勝嘅開始,同時見到買啱人嘅威力可以有幾大(戴維斯)
嗰個下半季完全J到出血,第一次感受到睇波贏波成績好嗰種狂喜

之後就係大家都好熟嘅fairy tale

Mes que un club其實都係之後先識
但到而家呢樣先係真正令我自己作為球迷感到自豪嘅地方
贏波贏冠軍呢啲嘢好多體育隊伍都做到
但一個地方,一班人,一支旗幟俾啲權貴搞完又搞都仲可以企起身摑返對家幾巴,百幾年嚟繼續承載住成個地區嘅希望同文化,我諗真係只此一家

有感而發完,我都係返出去先
唔阻大家繼續傾波
古華特全game最勁??

勁過佢既應該大有人在
嗰陣時以為係吖嘛
細個邊識咁多
都係亂咁撳嚟撳去
我記得碧咸都好勁
我揀裸跑
蝗放走不死人
睇死佢去到英超,會變咗件垃圾中場
咁細個最驚佢會傷
兩者都折壽喎 揀唔落
出返去啦
唔洗你燈
利雲傷咗咪 費托 fati lo 其實真係唔使咁多前鋒後備
丹麥神鋒笑到最後
本多終勝 大把錢企硬
差唔多時間迷
當年極自豪 心口都唔洗賣
送埋比unicef
估唔到依家屎忽都要賣
我一定揀奧利古亞
炸彈到閪咁
Barcelona's interest in Marcos Alonso has cooled down.

— @David_Ornstein

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞