買保險係咪最on9嘅決定?

350 回覆
119 Like 184 Dislike
唔好玩啦
30年咁long term求穩陣大把嘢都有得賺啦
例如求其綠債都有2%+回報
個市唔一定升咁多 但畀咁貴買儲危個代價好大
你試過無啦啦病起上黎要住院就知重要
你本身有家底即pay另計
自己人生自己決定,無論你想唔想對其他人負責任都好,無必要介入其他人嘅選擇
真心
覺得買保險(保障性)岸鳩的人係好幸福
證明佢自己同身邊啲人都無出過事
無中過招

利申:中年,在保險公司工作internal
你真係好撚窮 你衣食住行都比人賺緊錢唔通你唔食飯?
你買件貨標價最少高來貨一倍以上,嗰一倍股市溢價包括俾咗業主、人工、水電媒,最後輸家一定係買家
可能唔買嗰啲本身有一憶幾千萬流動資金呢
唔買保險先on9...
保險公司年年賺錢仲多過開賭場
個個agent又圓桌又十大
個個星期都有獎拿
發撚過豬頭咁 唔係唔撚買啊?
睇下sell你果位有冇相關學歷/財富,如果中五畢業做咗2年飲食/freelance突然轉身教你理財,你咁都信佢,咁你應該拿拿聲約醫生做智力評估
保險狗發現
好成點 會唔會幫交埋保費
我有d fd成日話有咩事去排公立咪得
問多兩問
原來佢地唔知公立醫院有樣野叫自費item
(都唔係咩奇怪病 通波仔已經係)

不過佢地人生佢地決定
到時真係病左
唔通叫話保險呃人班友夾錢比佢地醫病咩
咁希望你個綠債夠你醫危疾啦
呢d人無得救,講到人地必賺,不如叫佢自己開間保險公司賺啦
上面咪話 “有醫療保”
睇清楚啦
真,呢個世界睇人pk最開心
話呃人果班分分鐘買齊曬再周圍唱
醫療保都係幫你比醫療費,但係醫療果段無工開既時間就要靠危疾,而且而家有多重危疾,仲要越早供越快滾大個保額,無中都可以拎返有賺,絕對唔係曬錢。
當然你真係好有信心自己知道幾時中,幾時可以將舊錢滾到中果陣,係多過危疾賠個金額,就梗係唔洗買

其實保險公司,全部賠償一半既金額都係賠危疾
我自己就覺得醫療同危疾一樣咁重要
我2017年淨係幫襯左A!A既加裕倍安保(加強版)
供到以家 1500 一個月左右
迎得連登多 睇多左D 保險新聞..
唔知我呢個有無伏
有錢人
更加識得用保險
比少少錢成本
出事就有保險公司賠償
買完好快死就賺到盡
危疾醫療意外都好高佣
好𨶙mean
A?A 你都買?出𨶙晒名㗎喎
買得就三寶啦,醫療危疾、人壽,總之全部買消費型中伏嘅機會就小好多
當然李+x這些太特殊例子講來無意思
但一般中產或以下的確需要
有事真係一鋪爆廠

而最基層又無咩需要
因為根本供唔起,預左排公立自生自滅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞