[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (66)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
音準好差 現場聽唔覺 見到啲片comment 成日話佢音準唔啱
波點女皇啲friend
啲人聽得啲傻閪講得多咪以為Kay真係差 早兩日仲有frd笑緊Kay ear Mon單野

情況似jer當日感冒
https://youtu.be/8lPdM_eOGsQ

Sinnie Ng 《臉紅時我想看穿你的心臟》I Wish I Knew | Official Music Video

曲:Sinnie Ng
詞:Sinnie Ng
編:Chick Chan
監:Chick Chan
佢啲歌名可唔可以短啲
https://youtu.be/nzG692WCNRE

葉巧琳 MISCHA | THE MAKING OF《THE ODYSSEY OF FREYA》- 人間英靈 | EP01 製作對談 Edward Chan X 林寶 音樂歌詞篇
而家啲歌名係咪興越嚟越長
留一天,黃妍果啲,老派,難道我還未夠難,上面果首
由《哪一天我們會飛》開始,香港啲歌名同電影名都鍾意改到好長

好難記
牙妍嗰啲歌名唔長唔高汁
無聲浪
兩個月亮
仲有嫲嫲歌
刮骨明明都好高質
從不喜歡孤單一個
其實你心裏有沒有我
薩拉熱窩的羅密歐與茱麗葉
如果這一秒鐘你跟我講你不愛我

好似以前啲歌歌名仲長

8/26 勁多show 大家去邊個

// TYNT DUST 全新EP發布會 //
.
8月26日,樂隊 TYNT 將於 Music Zone 再度舉行專場音樂會,推出全新五曲EP《DUST》。
.
相隔一年再次回到 MZ 舞台,TYNT 喺呢段時間先後發表帶有魔幻寓言味道嘅〈DOGEYES〉,以及強烈電子刺痛感嘅〈DAI MOND〉,展示出由日系迷幻搖滾,過渡至帶有chillwave情懷嘅全新風貌。從後者由 924 STUDIO 製作嘅重藥味動畫MV,可見樂隊對視覺語言嘅講究進一步深化,令人更期待今次現場體驗。
.
當晚將有唱作歌手 @mansonvibes 及雙人電子樂隊 @bedroompartymusic 同場共演。
.
是次音樂會海報由日本插畫家 @ideeez55 55 繪製。
.
演出單位:TYNT、mansonvibes、Bedroom Party
日期:2022年8月26日(五)
時間:8:00 pm
地點:九龍灣國際展貿中心 MUSIC ZONE
門票:$420 (adv)/$500 (walk-in)
購票 : Still House
White Noise Records
https://tickcats.co/ticket/tyntep/

特別鳴謝: @legendarygirlfriend
@daymakercreatives

#TYNT
#DUST
#MansonVibes
#bedroomparty
睇下數據先講嘢,而家1係某老 2係地板 3係鏡中鏡
你講Ian??? 數字上睇真係有機會
講長,問過野佬未?
難道我還未夠難
條Lan唔值但似有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞