[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (66)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
但睇戲唔撚播好ON9
你講緊係古蛇未紅之前喎
我講緊係上完中國綜藝既回響 古蛇當年食住GEM+我是歌手個勢上又做MC又收足劇本提早出局 但Eason上乜好聲音嗰陣就已經遲咗 無咁大回響

歌就一定係Eason紅好多
咁都係近10年既事,00一10古蛇係深圳河北面冇咩人識,啲人淨係會知佢係趙微同劉翔個fd
唔係田蕊妮黎架咩
下 套戲無播首歌架
係咩 兩個都好好聽
唔覺家謙有被比下去喎
佢兩個和音都唱得好好 jeng
Music Panda已經少做
請D人又愈來愈唔吸引
https://www.youtube.com/watch?v=fkKE00r4JiA&ab_channel=ChillGOODTV
呢集真係好唔吸引
點會 情深深雨濛濛當年支那收視冠軍來的 支那人到今日仲loop緊套戲
得四分一首 仲要最尾
https://youtu.be/Sshdv32KnO0

陳明憙 Jocelyn《放下的頻率》Official MV 音頻治療單曲第四章// The Frequency for Letting Go (Sound Healing x Cantopop)

曲:陳明憙,Cousin Fung
詞:Oscar
編/監:Cousin Fung
其實而家後生既真係唔多人聽佢d歌 反而以前d歌仲hit
我覺得佢啲歌係高質嘅但係真係唔come聽即係我聽完一次冇乜意欲想成日聽或者loop
都係儲歌鬥長命啦
不過同樣好過佢既女歌手都大把
個人都係
睇佢唱歌個feel好負能量
好似好大壓力感
係chill嘅相反
佢啲暗黑系其實適合夜晚自己一個喺房聽
行街搭車返工放工聽會好怪
亦都唔啱香港人聽歌係想舒舒服服嘅習慣
發覺佢把聲live同網上睇片有啲分別,live好聽好多
個visual好豐富
可惜俾viu請嗰班工程狗累到冇哂
其實演唱會請嘅來來去去都係果班人…
Music zone
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞