[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (66)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
係doodoodoo差啲啫
夏之風物詩都叫俾咗冠
encore就7>3
唔算差
星期一咁快又知
其實要夾硬上榜嘅話1次都夠
Ian都有唔少後生fans既 我識後生有d都鐘意ian 唱k都多後生嘅唱佢d歌 不過佢哋唔出event啫
姜al 就真係比較多師奶fans
https://youtu.be/XKst0s_QaOM

【The Gloaming】Official Music Video|Hinry LAU
Jer 應該都多後生鐘意嘅
今年大專男歌手投票好似拎第二
Jer ig 演繹呼吸之間 勁好聽
宜家興投完票po ig story,俾人見到你投姜濤AL兒登呢啲真係會俾人笑
其他專業歌手真係有歌藝同埋用心創作,唔似呢班玩票性質
有無機會啲後生嘅fans即使投咗AL、姜濤、兒登,佢都唔會post出嚟?
係投比其他歌手嗰陣,先至會post story講?
係 Jer都算多後生fans
後生個d fans多數都係聽歌或者最多去睇佢哋演唱會
唔係好似個d師奶fans咁成日出去商場event同投票
所以比人感覺好似淨係得師奶fans
但其實都多後生fans既不過佢哋支持既方式
Jer 應該都多後生鐘意嘅
今年大專男歌手投票好似拎第二
係 Jer都算多後生fans
後生個d fans多數都係聽歌或者最多去睇佢哋演唱會
唔係好似個d師奶fans咁成日出去商場event同投票
所以比人感覺好似淨係得師奶fans
但其實都多後生fans既不過佢哋支持既方式唔同
唔會咁大聲同人講
唯鏡粉 可能就真係師奶多嘅
大專生應該都有人聽嘅 冇其他歌手咁多啫
我識個後生鏡粉最鐘意兒登都係投其他歌手 佢唔係盲撐既會留意埋其他歌手既高質作品
好似之前佢都有講話king kong真係唔好聽
後生個批會聽唔同歌手既歌之後再作比較但d師奶可能淨係聽鏡
https://www.instagram.com/p/CcxRerWvk2o/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
大專生投票係咪呢個?
三甲係林家謙 jer 張敬軒
鏡入面jer應該算最多街客
原來係升咗第二位
其實唔明, 好似呀豬呀狗都會開d歌既排名既IG page又叫人投票,有d fans緊張埋呢d榜, 有d歌手又share喎

雖然人地做乜唔關我事, 不過冇認受性, 得4位數follower 既IG page 咁care嚟做乜
都算好聽但原唱先唱到個種feel
kiri t x moon tang
https://youtu.be/JZYNGEudQx0
林家謙《記得》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞