[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (66)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
周耀輝由佢出道到而家都寫勁多詞俾佢
佢唱大路情歌嘅話都冇市場啦
小巧好似唔多啱唱呢啲咁dark嘅歌
泳兒爆發力強啲,小巧把聲溫柔啲,兩個都幾唔同style
所以我話自己有私心
精神餵飼呢類非療傷系嘅歌都唱到 想佢試吓啫
你老婆
佢唔算又係咁啦
起碼IG多咗成千followers
致明日的舞最尾 似好多 又跳舞又太陽
明日戰記首歌幾好聽 換過把男聲就好
我覺得係個人魅力問題,我好鐘意聽佢d歌,尤其係dark dark 地果d,但又唔係會提起勁去聽佢live 咁
Kay係衰在同14年有反差
加埋有狗親戚個個講到要死全家先得
嗰陣藍奕邦仲要暗串話佢假
第一次聽早上37.2度已經完全想像到小巧唱會係點
條柒頭落井下石就識
之前見Kay 仲會係hocc ig 留言
真係日久見人心
不過佢好似好耐冇上過去,騰訊首歌都係香港錄
佢喺大陸好似無當年古蛇上去咁紅 古蛇一首勁歌金曲真係打遍中港台
https://youtu.be/fkKE00r4JiA

MusicPanda EP25|細貓 應智越 CY陳宗澤 Aiden洪助昇 說散就散 小心地滑 幕後花絮 如果可以 蜚蜚 神經刀 別來無恙 蝸牛 我們不Chok
係咩我記得當年古蛇係大陸都唔係好紅 PACO再執佢返黎
兩個拍埋牙醫把聲真係靚好多
第一句家謙唱聽到我
https://www.instagram.com/p/ChsInu7B7II/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
古sir最紅其實係情深深雨濛濛
真 成班出嚟開始試水溫 明明依幾年冇佢哋都好多人聽咗廣東歌
其實覺得佢一早跳出主流圈可能有第二條出路 馬死落地行 陳蕾都浸過一排先上得返嚟 但感覺佢打工仔咁好似keep著出吓show吊著條命就算咁 佢係好努力 但唔識變通
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞