痴撚線四個人一間房

305 回覆
723 Like 79 Dislike
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
你條仆街就自己有屋就唔住 走去打攪人地兩老
仲要話大家影響大家 你影響緊人咋屌你老味
係咪唔撚識分莊閑
你同男朋友人一齊住就維繫感情
講到細佬同女朋友就搞搞震
收皮啦on9
講撚到情侶一定要一齊住咁
各自返屋企住 每人每月儲少少錢
驚岀街使錢多咪去男友屋企煮下飯仔 訓返晚都得架
好過你日日留係個度阻撚住曬啦

心聲
[q uote]
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

心聲[/quote]
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

心聲

睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

心聲

仲要有人話佢好女仔
大佬冇人迫你搬過去嫁喎
屈屈埋埋好易顛
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

心聲

仲要有人話佢好女仔
大佬冇人迫你搬過去嫁喎

寧願拎d錢黎租屋都唔肯返屋企住儲埋呢舊錢
條仔唔肯攬炒 就要講到分開住感情會冇左咁
咁既環境一星期過去訓一晚都嫌屈質啦
仲要長住, 係咪痴線架?
點解唔一齊訓就會影響感情呀
Hello 無圖
唔止霸住間房, 仲要同人地一家爭廁所,
仲話玩煮飯仔喎, 即係連廚房都霸埋
個個月拎少少錢去爆下房咪算囉
見到呢d臭西港女,真係得啖笑

利申:一個人住緊千二尺私樓
講到懶婉轉咁
根本由頭到尾怨緊人地細佬阻撚住你
你咁樣格硬住入嚟唔覺得肉酸咩?
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

真係唔相信香港仲有呢D好女仔
希望唔係果D 19 MK 妹
通常MK 妹先肯同咁早同人同居

如果真係好女仔就唔好意思打擾人地爸爸媽媽啦
仲咁厚面皮話人地細佬同佢女朋友阻碇?
未必係mk妹 但唔會係好女仔

咁叫好女仔
你試下同而家啲老一輩講呢個case
個個肯定話個女仔送上門唔自愛
四個人一間房幾鬼難聽
放食飯睇哂咁多位留言,我都冇咩反駁空間,一個女仔去人度住的確聽落真係好怪,好滋擾,但當初又離奇地發展成咁,我以前拍拖都係分開住,我又唔係mk妹,有讀書有正職,但依家諗返都覺得自己係好唔知醜,唔知點解咁厚面皮,而佢兩老又唔知點解好welcome,男友仲配哂鎖匙比我咁,可能熱戀沖昏頭腦,淨係想永遠痴埋一齊,係失去理智既。

至於我同男友月入幾多等等都早已不是討論重點,原意除咗抒發個人情緒,都想拋磚引玉,睇下香港人到底點睇依家高樓價、缺乏上游空間、生活壓力等困境,好多人留低正皮,多謝有人睇有人認同,令我驚訝既係,好多人仍然覺得靠自身努力,就可以改變局面,依個心態係真係好正面,好值得學習。

再睇返2017年香港人收入中位數係1.5萬,當我拎緊1.5萬月薪既同時,原來我已經高過全港一半勞動人口。夾埋啲新樓樓價、納米樓、劏房、一蚊紙皮、籠屋等等所有相關報導一齊睇,就發現現時香港既狀況係何其畸形,可能又會有人話我廢啦不思進取啦怨啦,但事實就係事實,你鬧完我我屌返你之後,呎價分分鐘已經貴咗兩舊。冇架,追囉,追一世囉,認命囉,勤力啲囉,鬼叫你窮呀?依家個社會就係咁,完。
認真1皮左右租到400呎啦

一人比2千5都焗比唔起就抵你逼啦

利申:同屋企人夾份租 1個月連家用比8k5我都重有1皮草

香港人成日呻呻呻 樓係貴 但呢一代無上一代都無得比 唔覺有咩拼博精神

個個似你搵咁多咩
痴撚線 唔同居就話係走回頭路又係咩玩法
大撚把情侶到結婚之前到係分開住咖啦
係結左婚之後先一齊住

絲打遲早後悔

其實人地一家住
你搬入去唔覺好尷尬?

究竟咩心態

房都無好心你就咪鬼入去啦
你配合成家人生活 人地成家人都因為你要改變生活習慣啦
又無私人空間
真係想著少件衫訓下覺都唔得
屌 好撚癲

明知人地屋企唔係大仲要走入去阻住人地全家人 究竟要幾厚面皮先做到

香港而家d女人/女仔真係好撚痴線
自己唔要面 仲要上網屌鳩人

我又唔覺得樓主屌9緊邊個
只係對現實感到慨嘆
4個人訓一張碌架床 諗起又悲哀又好笑
btw你有咩計劃買樓? 兩人月入幾多? 討論下儲錢買樓好定出去租仲好?
你而家係直情浪費人生

多謝你明我,我真心非針對佢細佬阻住我,而係我地大家都阻住大家,佢絕對有資格屌我/佢呀哥,不過由於佢太爛玩係屋企冇乜地位,以前又經常唔返屋企,加上有幾分厚道,至今都只係帶條女返黎示下威。

另外,佢兩老係非常之咁和譪可親,我都有唔好意思,會幫手分擔家務同買日用品,總之相處融洽,只係我唔好啫。

你知係你唔好點解唔搬番去你自己屋企
係結左婚之後先一齊住

結左婚都分開住
同男朋友拍左5年拖, 有特別原因要註冊左先
我地都有自己房訓雙人床,
兩邊父母唔介意帶另一半過去住
但我地都只係平日有一日上去食飯, 食完就返自己屋企, 一個南區 一個新界東都係咁返
係放假先上去過夜
無諗過依家就要搬去對方到一齊住
可以笑係我地戇鳩
但係我地覺得想一齊住咪等買到樓/租到屋/有公屋個時先囉
個個都係咁
又唔係有左小朋友 唔係咁需要呢一刻一齊住姐
大家只係廿幾歲 急咩
咁都同居 傻嫁?
訓自己屋企啦

四個傻閪嚟
已經唔係笑佢窮
屌用吓腦 地方咁細就唔好同居啦

窮唔係問題
但係咁撚on9真係好有問題
自己唔用腦仲要上黎怨
樓豬真係好撚柒
自己柒撚完仲想攞個尾彩話係社會既錯
你去人地屋企住 仲要怪人個細佬
真係好撚唔要面
怪責人地屋企人/社會前 你自己諗下
你係邊撚個 做過d乜 之後先再鳩up
死垃圾港女 抵你窮一世
係結左婚之後先一齊住

結左婚都分開住
但我地都只係平日有一日上去食飯, 食完就返自己屋企, 一個南區 一個新界東都係咁返
係放假先上去過夜
可以笑係我地戇鳩
個個都係咁
大家只係廿幾歲 急咩

一d都唔戇鳩
幾支持你既做法 祝你早日買到樓
睇返樓豬舊post
原來痴過去住係想check住條仔有無叫雞
屌你老母 條仔有你d咁既女友真係陰鳩功
係結左婚之後先一齊住

結左婚都分開住
係放假先上去過夜
可以笑係我地戇鳩
個個都係咁
大家只係廿幾歲 急咩

一d都唔戇鳩
幾支持你既做法 祝你早日買到樓

呢個做法幾work
放食飯睇哂咁多位留言,我都冇咩反駁空間,一個女仔去人度住的確聽落真係好怪,好滋擾,但當初又離奇地發展成咁,我以前拍拖都係分開住,我又唔係mk妹,有讀書有正職,但依家諗返都覺得自己係好唔知醜,唔知點解咁厚面皮,而佢兩老又唔知點解好welcome,男友仲配哂鎖匙比我咁,可能熱戀沖昏頭腦,淨係想永遠痴埋一齊,係失去理智既。

至於我同男友月入幾多等等都早已不是討論重點,原意除咗抒發個人情緒,都想拋磚引玉,睇下香港人到底點睇依家高樓價、缺乏上游空間、生活壓力等困境,好多人留低正皮,多謝有人睇有人認同,令我驚訝既係,好多人仍然覺得靠自身努力,就可以改變局面,依個心態係真係好正面,好值得學習。

再睇返2017年香港人收入中位數係1.5萬,當我拎緊1.5萬月薪既同時,原來我已經高過全港一半勞動人口。夾埋啲新樓樓價、納米樓、劏房、一蚊紙皮、籠屋等等所有相關報導一齊睇,就發現現時香港既狀況係何其畸形,可能又會有人話我廢啦不思進取啦怨啦,但事實就係事實,你鬧完我我屌返你之後,呎價分分鐘已經貴咗兩舊。冇架,追囉,追一世囉,認命囉,勤力啲囉,鬼叫你窮呀?依家個社會就係咁,完。

香港有半既負能量就係係呢d人放出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞