痴撚線四個人一間房

305 回覆
723 Like 79 Dislike
一諗起一個女人啲嘢已經夠亂,兩個...........….....

你點知係兩個女?

4個男? 唔係咁開心呀

唔係開心…
唔係幾信囉
睇到扯左
咁都同居 傻嫁?
訓自己屋企啦
4p
咁都同居 傻嫁?
訓自己屋企啦

四個傻閪嚟
已經唔係笑佢窮
屌用吓腦 地方咁細就唔好同居啦
我想問下男友佢地有冇屋企返?
如果有真係就手好多
同細佬夾下間屋既使用時間
再唔係踢個細佬走,橫掂佢地都冇撚用,又冇份交租仲要問人借錢搞生意

做你屋企人慘過跳樓死,樓主講乜都當真
希望你唔會失業啦,因為一失業就連屋企都冇得你住
完全明你感受

早幾年我都煩到頭爆
真係煩住屋
好彩最後買到樓
情形唔講了

有兩個朋友都係拍左七八年拖
就係住屋問題結唔到婚

一個就33歲
同家姐同房
訓上格床
家姐已經四十歲無拖拍嫁唔出個隻
所以佢注定霸唔到間房
想結婚就一定要搵屋住
最後佢女友迫婚不成分左手

另一個朋友30歲
同女友10年長跑
但屋企係兩房公屋
足足住左七個人
帶埋女友同居
足足八人
佢同樓主case一樣
為左儲錢同返屋企人住
但日子耐左的確唔方便
最後個女仔等唔到落去
分手收場

女仔同男仔唔同
年齡迫近30歲就會好心急結婚
見到身邊好多朋友同事都煩緊呢個問題
老實說,兩個加埋一定有月入兩萬,開個聯名户口儲下錢先囉,過兩三年又加人工又有儲蓄先諗搬出黎
你地依家咁,睇得出都唔係有計劃既人,點解仲要咁樣勉強一齊住
識有情侶,男月入3皮,女月入2皮,都唔一齊住,捱三四年都上到車,但佢地好慳

上車之後仲要繼續捱

絲打遲早後悔

其實人地一家住
你搬入去唔覺好尷尬?

究竟咩心態

房都無好心你就咪鬼入去啦
你配合成家人生活 人地成家人都因為你要改變生活習慣啦
又無私人空間
真係想著少件衫訓下覺都唔得
屌 好撚癲

明知人地屋企唔係大仲要走入去阻住人地全家人 究竟要幾厚面皮先做到

香港而家d女人/女仔真係好撚痴線
自己唔要面 仲要上網屌鳩人

我又唔覺得樓主屌9緊邊個
只係對現實感到慨嘆
4個人訓一張碌架床 諗起又悲哀又好笑
btw你有咩計劃買樓? 兩人月入幾多? 討論下儲錢買樓好定出去租仲好?
你而家係直情浪費人生

多謝你明我,我真心非針對佢細佬阻住我,而係我地大家都阻住大家,佢絕對有資格屌我/佢呀哥,不過由於佢太爛玩係屋企冇乜地位,以前又經常唔返屋企,加上有幾分厚道,至今都只係帶條女返黎示下威。

另外,佢兩老係非常之咁和譪可親,我都有唔好意思,會幫手分擔家務同買日用品,總之相處融洽,只係我唔好啫。

好老實 你講得依句 覺得你好撚自私
乜撚野大家阻住大家
係你阻住左佢成家人 人地無阻住你
嗰個唔係你屋企黎
爛玩有無地位都唔關你事
你男友窮就懶香港
你地兩pair人點扑都好 千奇唔好生仔
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

只係想兩個人租間細細地住,留返屋企間房比是但一方。 我唔介意每個月比一半租,係我男友想儲錢。 咁可能我搬返屋企住係最明智既解決辦法。希望三年感情唔會付諸流水。

其實唔想咁講
講到明唔介意俾一半租都咁委屈你
你自己諗下條仔當你係乜野啦

其實人地一家住
你搬入去唔覺好尷尬?

究竟咩心態

又無私人空間
屌 好撚癲

明知人地屋企唔係大仲要走入去阻住人地全家人 究竟要幾厚面皮先做到

只係對現實感到慨嘆
btw你有咩計劃買樓? 兩人月入幾多? 討論下儲錢買樓好定出去租仲好?
你而家係直情浪費人生

多謝你明我,我真心非針對佢細佬阻住我,而係我地大家都阻住大家,佢絕對有資格屌我/佢呀哥,不過由於佢太爛玩係屋企冇乜地位,以前又經常唔返屋企,加上有幾分厚道,至今都只係帶條女返黎示下威。

另外,佢兩老係非常之咁和譪可親,我都有唔好意思,會幫手分擔家務同買日用品,總之相處融洽,只係我唔好啫。

好老實 你講得依句 覺得你好撚自私
乜撚野大家阻住大家
係你阻住左佢成家人 人地無阻住你
嗰個唔係你屋企黎
爛玩有無地位都唔關你事

窮撚就預左要捱苦 屌就屌你/你男友點解咁廢而唔好屌其他人
窮撚咪撚學人同居啦

樓都租唔柒起
現代社會好公平 享受生活係獎勵有錢人既權利 又窮又廢就預左要捱要受
完全明你感受

早幾年我都煩到頭爆
真係煩住屋
好彩最後買到樓
情形唔講了

有兩個朋友都係拍左七八年拖
就係住屋問題結唔到婚

一個就33歲
同家姐同房
訓上格床
家姐已經四十歲無拖拍嫁唔出個隻
所以佢注定霸唔到間房
想結婚就一定要搵屋住
最後佢女友迫婚不成分左手

另一個朋友30歲
同女友10年長跑
但屋企係兩房公屋
足足住左七個人
帶埋女友同居
足足八人
佢同樓主case一樣
為左儲錢同返屋企人住
但日子耐左的確唔方便
最後個女仔等唔到落去
分手收場

女仔同男仔唔同
年齡迫近30歲就會好心急結婚
見到身邊好多朋友同事都煩緊呢個問題

女仔都好
呢件買唔到 就搵過件
男人 無家底 搵得唔多 真係玩完

其實 兩個人 肯慳D駛 一條心 應該儲到GE
不過好多都係得一邊拉牛上樹咁
痴撚線

我一個人住有時都會嫌張床太細

你老母四個人一間房,一張碌架床,好撚ON9
我同你差唔多 好想有個安樂窩 上年同男朋友兩個去左外國wh 市區月租先每人2000 間屋都唔細 兩人住左成年都好開心 好有屋企感覺 前排返返香港又要面對係到生存嘅可悲 佢好唔慣變返自己一個訓 但我地又冇地方可以好似外國咁咁平租出黎住 佢間屋又係一間房住四條友 我雖然自己一間房 但個房係細到得一個人行到入去(已經係私樓黎)覺得好可悲 香港生存一係大房住四條友 一係一條友一間房但細到成個劏房咁 點解咁辛苦賺錢換黎嘅係連扑野空間都冇

我地好想結婚 無奈連住嘅地方都冇 唔通結完分返開住?香港真係一個連人都容納唔到嘅地方
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

只係想兩個人租間細細地住,留返屋企間房比是但一方。 我唔介意每個月比一半租,係我男友想儲錢。 咁可能我搬返屋企住係最明智既解決辦法。希望三年感情唔會付諸流水。

其實唔想咁講
講到明唔介意俾一半租都咁委屈你
你自己諗下條仔當你係乜野啦

你都on9
而家各自返自己屋企訓一半都唔使俾
自私想條仔就自己就收皮啦
點做愛過夜
四個男人一間房係麻煩既

絲打遲早後悔

其實人地一家住
你搬入去唔覺好尷尬?

究竟咩心態

又無私人空間
屌 好撚癲

只係對現實感到慨嘆
你而家係直情浪費人生

人地細佬係屋企有無地位都唔關你事啦,人地始終係屋企人,而你仲係外人咋,
竟然覺得你自己拍拖既關係重要過人地兄弟?
人地帶條女返黎就係示威,你住入去就係維繫愛情?
頂唔順咪返自己屋企囉,可能人地細佬都一早開左post屌緊你阻住曬呢
樓主同男友月入幾多, 有幾多儲蓄, 圍下條數啦
死儲爛儲未必係好事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞