痴撚線四個人一間房

305 回覆
723 Like 79 Dislike
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

只係想兩個人租間細細地住,留返屋企間房比是但一方。 我唔介意每個月比一半租,係我男友想儲錢。 咁可能我搬返屋企住係最明智既解決辦法。希望三年感情唔會付諸流水。

點解搬返屋企住感情就會付諸流水
btw你屋企都無房?如果唔係調轉叫條仔搬入你度囉
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

只係想兩個人租間細細地住,留返屋企間房比是但一方。 我唔介意每個月比一半租,係我男友想儲錢。 咁可能我搬返屋企住係最明智既解決辦法。希望三年感情唔會付諸流水。

點解搬返屋企住感情就會付諸流水
btw你屋企都無房?如果唔係調轉叫條仔搬入你度囉

傻咩叫條仔住條女間屋
伯母煮飯都唔知食唔食好
一係你放棄買樓,反正你都覺得點儲都追唔上樓市升幅
咁不如俾大家好過D,同男友搬出去租樓住

當你地每人月入萬二三,兩個人加埋每月都有兩萬五左右
住間六千零七千嘅劏房,仲有萬八
地方係唔大得去邊㗎喇,但起碼有個兩個人嘅安樂蝸
每個月每人拎住九千蚊
當你食齊早午晚三餐40+50+60=150蚊
返工放工搭車預40蚊,俾多10蚊你,齊頭200蚊一日
禮拜六日都係每日200蚊,點洗隨你
一個月都係六千零支出,每個月每人仲可以儲兩千
淨低嘅錢俾你做娛樂消遣費用

每個月兩個人儲四千,換嚟舒服少少嘅居住環境
唔洗咁多人逼埋一間房,夜晚仲可以同男友扑下嘢
最重要嘅係,生活環境好影響人嘅心態
日日四條友逼埋一間房,大家enjoy晚晚4P就話啫
咁樣逼埋一齊住,加上明明努力儲錢想買樓
又一直買唔成,咁嘅環境實會焗住一堆負能量
搬出嚟係就係儲少咗錢,仲要顧好多家頭細務
但係返完一日工咗辛苦,放工返屋企都想舒服少少啩?

如果你想每個月儲多D,可以自己煮飯食
夜晚煮多D留埋做第二日午餐
朝早起身整D簡單飽肚嘅早餐
買餸學格價,街市學埋講價
隨時兩個人一日100-150蚊都仲得
捱多兩罐罐頭,就算去街都係揀平價嘢食
每個月要儲多兩三千不是夢

睇你點取捨,又睇你男友願唔願意咁捱
同時都好睇你同你男友嘅關係適唔適合搬出嚟同居
唔容易㗎,但香港就係咁㗎啦

再唔係...
你同你男友返你屋企住囉,唔一定要住男友屋企㗎

利申 自己一個搬出嚟住嘅
依家都咁,你話點結婚?
on9明知逼仲要一齊住
點解你地咁撚窮200尺個人房都無間
我淨係度諗
4個人碌架床點啪
一定要同居咩
4p
訓廳咪得囉 完美解決問題
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

on9
搬返屋企就驚感情付諸流水
乜撚野感情咁撚脆弱
香港9成情侶都唔係一齊住咁付諸流水曬啦
3王1后
完全唔明點解一定要住埋一齊
我覺得你返自己屋企仲好啦
間唔中先過下夜 咁先冇咁易生厭啊
都有話小別勝新婚啦
雙方都開心啲啦

其實係你男朋友邀請你一齊住
定係你自己無啦啦搬入黎 ?
如果係後者你男朋友冇怨過你搞到佢訓覺都要逼住曬咩 佔據左佢嘅私人空間咩?
一諗起一個女人啲嘢已經夠亂,兩個...........….....
On9 你咁都肯比錢租果下好野
男朋友屋企又係
明明屋企成千尺,間到個花園鬼死咁大
廿幾歲人仲同家姐細佬工人碌架床
點扑野呀
你自己冇屋企 ?
窮撚就怪你地父母冇能力
一諗起一個女人啲嘢已經夠亂,兩個...........….....

你點知係兩個女?

4個男? 唔係咁開心呀
完全唔明點解一定要住埋一齊
我覺得你返自己屋企仲好啦
間唔中先過下夜 咁先冇咁易生厭啊
都有話小別勝新婚啦
雙方都開心啲啦

其實係你男朋友邀請你一齊住
定係你自己無啦啦搬入黎 ?
如果係後者你男朋友冇怨過你搞到佢訓覺都要逼住曬咩 佔據左佢嘅私人空間咩?

Yes 臭西港女 仲走去怨
樓主男友同細佬咁窮都有女
遲早交換扑錯

租出去啦,你同個哎唷姑仔都唔會比人睇得起,賤過雞。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞