痴撚線四個人一間房

305 回覆
723 Like 79 Dislike
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
你條仆街就自己有屋就唔住 走去打攪人地兩老
仲要話大家影響大家 你影響緊人咋屌你老味
係咪唔撚識分莊閑
你同男朋友人一齊住就維繫感情
講到細佬同女朋友就搞搞震
收皮啦on9
講撚到情侶一定要一齊住咁
各自返屋企住 每人每月儲少少錢
驚岀街使錢多咪去男友屋企煮下飯仔 訓返晚都得架
好過你日日留係個度阻撚住曬啦

萬惡窮為首
咩都係因為錢 , 講閪耶穌咩你

閱讀拎U?
自住業主 屌打晒你班窮撚

毒撚自住 600幾實用
一個人自住都好慘 垃圾桶d垃圾桶 4日掉一次 一星期掃一次地都想死

一星期洗一次衫 拖一次地吸一次塵 , 做慣左無咩野

洗衣機夜晚開第二日放工先涼 地下有時吸完就算
一係你放棄買樓,反正你都覺得點儲都追唔上樓市升幅
咁不如俾大家好過D,同男友搬出去租樓住

當你地每人月入萬二三,兩個人加埋每月都有兩萬五左右
住間六千零七千嘅劏房,仲有萬八
地方係唔大得去邊㗎喇,但起碼有個兩個人嘅安樂蝸
每個月每人拎住九千蚊
當你食齊早午晚三餐40+50+60=150蚊
返工放工搭車預40蚊,俾多10蚊你,齊頭200蚊一日
禮拜六日都係每日200蚊,點洗隨你
一個月都係六千零支出,每個月每人仲可以儲兩千
淨低嘅錢俾你做娛樂消遣費用

每個月兩個人儲四千,換嚟舒服少少嘅居住環境
唔洗咁多人逼埋一間房,夜晚仲可以同男友扑下嘢
最重要嘅係,生活環境好影響人嘅心態
日日四條友逼埋一間房,大家enjoy晚晚4P就話啫
咁樣逼埋一齊住,加上明明努力儲錢想買樓
又一直買唔成,咁嘅環境實會焗住一堆負能量
搬出嚟係就係儲少咗錢,仲要顧好多家頭細務
但係返完一日工咗辛苦,放工返屋企都想舒服少少啩?

如果你想每個月儲多D,可以自己煮飯食
夜晚煮多D留埋做第二日午餐
朝早起身整D簡單飽肚嘅早餐
買餸學格價,街市學埋講價
隨時兩個人一日100-150蚊都仲得
捱多兩罐罐頭,就算去街都係揀平價嘢食
每個月要儲多兩三千不是夢

睇你點取捨,又睇你男友願唔願意咁捱
同時都好睇你同你男友嘅關係適唔適合搬出嚟同居
唔容易㗎,但香港就係咁㗎啦

再唔係...
你同你男友返你屋企住囉,唔一定要住男友屋企㗎

利申 自己一個搬出嚟住嘅

家用呢?
香港人到哩一刻到仲接受到
真係吹鳩漲
跟手仲有班上級僕從走出嚟話你哋窮係你哋唔努力

明明係個樓價已經迫到人唔想出黎住
幾千先租到個房住
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

萬惡窮為首

閱讀拎U?

如果係有錢人家庭 , 間屋夠大, 一人一個房, 同條女住關你撚事咩

萬惡窮為首

其實你講野可唔可以有啲point
我個point係講應唔應該同男朋友同居
你可唔可以唔好9唔搭8
咁就代表你可以住人屋企?
大佬婚都未結 又唔係要必要要一齊
講返你個問題窮 屌你得你幾條友係咁咩
咁咪努力儲錢囉
一係就租樓一齊住
你講閪耶穌咩你 乜point都冇
成家垃圾 不過多d你地依d人先好

如果係有錢人家庭 , 間屋夠大, 一人一個房, 同條女住關你撚事咩

你做乜撚
有錢條仔同條女住別墅都得啦你老母
是咪假膠
忽然覺得村屋牛屎仔既自己好幸福

我都覺得係
我早三年前買三樓連天台加埋都有1400尺先三球
連門口車位
我見到出面一個車位租都成3,4 千
chi lun sin
牛屎仔都屌打好多人

萬惡窮為首

你可唔可以唔好9唔搭8
咁咪努力儲錢囉
一係就租樓一齊住

做咩呀? 你屋企好細又有兄弟姐妹有另一半同居?
窮呀? 自己都搞唔掂,學人講耶穌 , 輪都唔輪到你說教啦, 中學生
依到係業主先有得屌柒你架 , 唔係就過住啦窮撚

萬惡窮為首

你可唔可以唔好9唔搭8
咁咪努力儲錢囉
一係就租樓一齊住

做咩呀? 你屋企好細又有兄弟姐妹有另一半同居?
窮呀? 自己都搞唔掂,學人講耶穌 , 輪都唔輪到你說教啦, 中學生
依到係業主先有得屌柒你架 , 唔係就過住啦窮撚

嗯 係架 所以?
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

真係唔相信香港仲有呢D好女仔
希望唔係果D 19 MK 妹
通常MK 妹先肯同咁早同人同居
4個人夾唔起錢租2房?

認真兩房皮幾幾
一人3-4千租屋算啦

只係想兩個人租間細細地住,留返屋企間房比是但一方。 我唔介意每個月比一半租,係我男友想儲錢。 咁可能我搬返屋企住係最明智既解決辦法。希望三年感情唔會付諸流水。

點解搬返屋企住感情就會付諸流水
btw你屋企都無房?如果唔係調轉叫條仔搬入你度囉

傻咩叫條仔住條女間屋
伯母煮飯都唔知食唔食好

冇錢又要咁撚多包袱
訓天橋底啦 夠哂大
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

肯捱真係好野
住人地方幫D家務已經好好
唔係淨係一齊住為扑野
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

佢地真係好中意同居 ex拍左唔夠3個月就話搬黎住,心諗係咪痴線。
好快玩完
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

如果真係好女仔就唔好意思打擾人地爸爸媽媽啦
仲咁厚面皮話人地細佬同佢女朋友阻碇?
未必係mk妹 但唔會係好女仔
裝修啦
4個人迫埋同一間房都肯
唔追求物質生活
你係個好女仔

如果真係好女仔就唔好意思打擾人地爸爸媽媽啦
仲咁厚面皮話人地細佬同佢女朋友阻碇?
未必係mk妹 但唔會係好女仔

係得mk先會咁撚on9逼埋同一間屋
因為佢地知d mk仔一冇人睇住就落club食女 所以就瀨死
乜本身3人一間房唔痴撚線咩?
之前男朋友又係兩兄弟同房 呀哥條女要係到訓
細佬就要係廳訓 有呢啲咁既女真係好痴線
一部Switch玩4P既感覺
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
係咪唔撚識分莊閑
收皮啦on9

樓豬男友做札鐵,仲要之前話唔信佢無叫雞喎⋯⋯根本你都係想吼著佢、用性要維繫一段感情
完全明你感受

早幾年我都煩到頭爆
真係煩住屋
好彩最後買到樓
情形唔講了

有兩個朋友都係拍左七八年拖
就係住屋問題結唔到婚

一個就33歲
同家姐同房
訓上格床
家姐已經四十歲無拖拍嫁唔出個隻
所以佢注定霸唔到間房
想結婚就一定要搵屋住
最後佢女友迫婚不成分左手

另一個朋友30歲
同女友10年長跑
但屋企係兩房公屋
足足住左七個人
帶埋女友同居
足足八人
佢同樓主case一樣
為左儲錢同返屋企人住
但日子耐左的確唔方便
最後個女仔等唔到落去
分手收場

女仔同男仔唔同
年齡迫近30歲就會好心急結婚
見到身邊好多朋友同事都煩緊呢個問題

女仔都好
呢件買唔到 就搵過件
男人 無家底 搵得唔多 真係玩完

其實 兩個人 肯慳D駛 一條心 應該儲到GE
不過好多都係得一邊拉牛上樹咁

我同女友最癲個期
放假係屋企唔出街
我晚晚煮飯
兩個人都帶飯返工
每個月每人儲萬五,夾埋儲三萬
但真係要搵到個肯同你捱既女仔

巴打都算勁

我真係唔想慳到咁生活
但我一個月儲到20KUP
不過無女
諗住自己上車先
搵到個肯同你捱既女仔 勝過 世上好多野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞