痴撚線四個人一間房

305 回覆
723 Like 79 Dislike
明白你
我男朋友屋企房都冇 成間屋得一張上下床 百幾尺
但係經常性計埋我住五個人
其實我本身屋企係香港黎講都算大 所以係佢屋企都幾唔慣 但平時同佢好少時間見 所以會好想見佢多啲先上佢到
但其實真係好冇私隱 唔係話嫌佢窮乜乜乜 可以同佢一齊既將來唔買樓都冇問題
但係當真係咁多個人逼埋一齊住 真係會搞到人都癲
人地話即使係男女朋友 老公老婆 都要磨合雙方既生活習慣 亦都有唔少人係磨合唔到而分手
依家係要磨合曬咁多個人既生活 真係會好辛苦 又冇得做啲乜 有口難言

男朋友屋企本身已經有4個人
你都好意思搬入去住
面皮真係厚
點解一定要一齊住
似大部分情侶咁間唔中見下唔得咩

依個時勢根本就係迫啲後生仔去排公屋
是咪假膠
忽然覺得村屋牛屎仔既自己好幸福
樓豬大驚小怪

ex都係一間房一張碌架床訓4個人
佢廿幾歲仔同老母孖舖訓下格
呀哥訓上格,佢女朋友間中又過黎一齊訓
佢好意思話我唔肯上佢屋企食飯,間屋搵個地方坐都無

wtf

唔撚係講笑
3百尺4個人住,d雜物多到垃圾崗咁
張梳化得1.5個位可以坐人
廿幾歲男仔仲同老母一齊訓你聽過未
我知道之後真係笑撚左
真係早分早著
4個人租唔起兩房屋
三年感情屋都未有就同居
窮就未撚拍拖啦
樓豬大驚小怪

ex都係一間房一張碌架床訓4個人
佢廿幾歲仔同老母孖舖訓下格
呀哥訓上格,佢女朋友間中又過黎一齊訓
佢好意思話我唔肯上佢屋企食飯,間屋搵個地方坐都無

wtf

唔撚係講笑
3百尺4個人住,d雜物多到垃圾崗咁
張梳化得1.5個位可以坐人
廿幾歲男仔仲同老母一齊訓你聽過未
我知道之後真係笑撚左
真係早分早著

廿幾歲仲同老母一齊訓
香港人幾時先肯反抗 返工根本就係生存對於無樓係手 要租樓既人 你唔好話尊嚴 真係遲早普通茶記都80個陣 人工仲係咁既價 真係玩完
自住業主 屌打晒你班窮撚
香港人幾時先肯反抗 返工根本就係生存對於無樓係手 要租樓既人 你唔好話尊嚴 真係遲早普通茶記都80個陣 人工仲係咁既價 真係玩完

業主
完美屌打租租
條仔咁撚窮好心快d分手啦

係條女咁撚窮快d分手

毒撚自住 600幾實用
一個人自住都好慘 垃圾桶d垃圾桶 4日掉一次 一星期掃一次地都想死
兩pair..
搖到床都冧

下面搖上面跟著節奏可以唔駛搖
香港人到哩一刻到仲接受到
真係吹鳩漲
跟手仲有班上級僕從走出嚟話你哋窮係你哋唔努力
貧賤...唉
有房已經好好

毒撚自住 600幾實用
一個人自住都好慘 垃圾桶d垃圾桶 4日掉一次 一星期掃一次地都想死

一星期洗一次衫 拖一次地吸一次塵 , 做慣左無咩野
叫兩兄弟扑野記得帶套

正所謂窮人生仔仆街
叫兩兄弟扑野記得帶套

正所謂窮人生仔仆街

D窮HI多數唔帶, 因為冇腦
香港人到哩一刻到仲接受到
真係吹鳩漲
跟手仲有班上級僕從走出嚟話你哋窮係你哋唔努力

好似之前有個調查講 , 有6成香港人都係業主

果4成就係租私樓/公屋仔/湯房仔/寵屋仔

而以上依班窮人 , 做人的資格都無 , 永遠都係地主的奴隸
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
你條仆街就自己有屋就唔住 走去打攪人地兩老
仲要話大家影響大家 你影響緊人咋屌你老味
係咪唔撚識分莊閑
你同男朋友人一齊住就維繫感情
講到細佬同女朋友就搞搞震
收皮啦on9
講撚到情侶一定要一齊住咁
各自返屋企住 每人每月儲少少錢
驚岀街使錢多咪去男友屋企煮下飯仔 訓返晚都得架
好過你日日留係個度阻撚住曬啦
睇撚到都燥
未結婚就住人屋企
自己屋企又唔係無得住 我有朋友家庭問題糾紛成日報警個啲先搬出去同男朋友住
你條仆街就自己有屋就唔住 走去打攪人地兩老
仲要話大家影響大家 你影響緊人咋屌你老味
係咪唔撚識分莊閑
你同男朋友人一齊住就維繫感情
講到細佬同女朋友就搞搞震
收皮啦on9
講撚到情侶一定要一齊住咁
各自返屋企住 每人每月儲少少錢
驚岀街使錢多咪去男友屋企煮下飯仔 訓返晚都得架
好過你日日留係個度阻撚住曬啦

萬惡窮為首
咩都係因為錢 , 講閪耶穌咩你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞