新IT討論區(2) - 冇人開咪我開囉

1001 回覆
85 Like 4 Dislike
樓主我屌你老母
入侵人地文化重咁撚大聲,你先係知唔撚知醜

屌你老母on99,我地點講關你撚事咩
我本身個低端(1)係叫人盡量唔好高tg group。突然咁多rules
豬蛇上水一定有戰場

花生lm
我屌你老母都係河水不犯井水

咁撚多個po都唔見你有乜柒討論貢獻意見畀人

柒到要上黎做樓主拎成就感?
正宗IT毒撚
agger,set乜撚野rule

即係你唔鍾意就迫人跟你果套?原本就冇迫人跟要講乜,當自己共產黨呀?

屌你老母香港人真係低賤
咩事又玩到tg gp

不如大家約埋上酒店玩69
真係越睇越火滾

手巴咁德高望重都唔識尊重

樓主你邊位?hello? 開完個po都見唔到你有乜討論喎???

你老母日日俾狗屌
上個post(1)爆左冇人開我睇唔過眼先開(2),同埋有冇貢獻都可以開post,你都可以開,好撚自由嘅

Set rules就係我自己嘗試歸納之前啲post嘅缺點,講明係個人意見,再用正負皮方法等大家feedback,咁結果係一面倒讚成喎

屌你老母

分post原意係俾大家自己opt in入黎,唔鍾意可以負皮上一頁,去返舊post,冇人逼你入黎睇你唔想睇嘅野,我諗得你會覺得喺連登開個post會有成就感?我就唔會嘅
尊重係人與人之間既尊重 同手唔手巴德唔德高望唔望重無關

或者如果真係有人想知既 手巴講返手巴期望既一般性IT討論po係點
手巴覺得係一個公共大廳 所有人可以係唔騷擾他人既前題下 討論關IT事既野
可以係學術 可以係技術 可以係返工 可以係搵工 可以係吹水
點為之騷擾他人 手巴覺得呢啲係例子
1. 開tg group拉隊走人 令其他人再睇唔到討論
2. 紅色大字 謾罵 人身攻擊
3. 人地明明無騷擾他人 但enforce啲唔包容既rule
4. Enforce他人用小圈子用語
5. 過度使用public key encryption (手巴覺得actual job referral既情況留一次encrypted message可接受)

手巴個人唔中意目前各p仔討論po既風氣 中期都會逗留係非p仔po到 事實上手巴目前都真係非p仔
無跟IT post一排 原來已經又分家又有rules咁
應該5年內仲多人走
所謂嘅rules咪即係promote返一個公開forum想做嘅嘢啫
隔離post一埋垃圾假膠小圈子個人主義 睇到都唔想入
好難講
以香港未來嚟睇一定會有唔少人走
但加拿大owp就嚟到期 應該目前走得嘅都盡量趕尾班車走
將來走嘅速度係點好睇各國嘅移民政策 同埋香港嘅外資公司決定完全撤出定繼續留office出移民plan
感覺上英國好過加拿大
[member報返個呠營咪得[/member]
97後嗰啲應該得少數去到UK
加拿大拎咗PR仲可以落美帝
睇個人喜好啦
It冇咩專業牌嘅嘢 但全世界做嘅嘢都差唔多 好多時甚至要cross region一齊做嘢 去邊其實都冇咩分別
我覺得it狗移民係睇鍾意個人鍾意邊個國家同配合屋企人 多過自己考量
個人所見 有小朋友就好多去英國 單飛好多去加拿大
腦哥你違規
邊個 等我屌柒佢
邊壇proj?就算其他公司唔同team都好大分別 點答你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞